12-03-2020

Coronavirus - Sådan dækker din rejseforsikring

Spørgsmålene er mange i forbindelse med det aktuelle udbrud af Coronavirus. Hvad sker der, hvis jeg bliver syg i udlandet? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan tage af sted på en allerede planlagt rejse? Hvordan dækker min rejseforsikring?

Hvis du bliver syg i udlandet
Din rejseforsikring dækker udgifter til sygdomsbehandling, sygeledsagelse og hjemtransport, hvis du bliver syg af Coronavirus i udlandet. Rejseforsikringen giver dig også ret til kompensation for ødelagte feriedage eller erstatningsferie i forbindelse med sygdom.

Det er vigtigt at understrege, at din rejsefororsikring IKKE dækker, hvis du rejser til et område, som myndighederne fraråder privatpersoner at rejse til. Rejser du til et land eller et område, som det frarådes at indrejse i (orange og rød markering), dækker din rejseforsikring altså ikke, hvis du bliver syg.

Hvis du er ude at rejse, og vejledningen skærpes, mens du er i området, dækker din rejseforsikring naturligvis, hvis du bliver syg, men indrejse skal være sket før vejledningen blev skærpet.

Hvad og hvornår dækker afbestillingsforsikringen?
Har du tilvalgt afbestillingsforsikring til din rejseforsikring, dækker den udgifter, som ikke refunderes af rejsebureau eller flyselskab, hvis udenrigsministeriet fraråder indrejse i det land, du skal til. Afbestillingsforsikringen dækker kun, hvis vejledningen er blevet skærpet efter, at rejsen er købt, og altså ikke, hvis du har købt rejsen efter, at vejledningen blev skærpet.

Hvis rejsen går til et område, hvor udenrigsministeriet råder dig til at være ekstra forsigtig (gul markering) kan du ikke gøre brug af din afbestillingsforsikring, da der endnu ikke frarådes indrejse i området.

Orienter dig grundigt, før du rejser
Det er derfor meget vigtigt, at du, før du rejser nogle steder hen, orienterer dig grundigt om myndighedernes aktuelle vejledning omkring det område, du skal rejse til.

Du kan følge med i udenrigsministeriets vejledninger vedr. rejser til udlandet på um.dk

Undlad at rejse til et område, hvor der frarådes indrejse, og undlad ligeledes at købe en rejse til et område, hvor der frarådes indrejse. Hverken din rejseforsikring eller din afbestillingsforsikring dækker, hvis du rejser til et område, hvor Udenrigsministeriet fortsat fraråder indrejse.

Befinder du dig allerede i et højrisikoområde, anbefaler vi, at du tilmelder dig Danskerlisten på um.dk, så du løbende bliver informeret om situationens udvikling.

Få svar på dine spørgsmål omkring rejseforsikring og Coronavirus
Vi har lavet en FAQ med svar på alle de spørgsmål, som vi bliver stillet omkring Coronavirus og rejseforsikring ligenu. På siden finder du også flere nyttige infolinks omkring Coronavirus.

Gå til FAQ om Coronavirus

Sitemap
Close