04-06-2020

Fristet til at rejse udenlands? Sådan dækker din rejseforsikring

Det kan være fristende at hoppe i bilen eller købe et par billige flybilletter og rejse mod varmere himmelstrøg i sommerferien. Nu åbnes der snart op for rejser flere lande i Europa, og der er ved at være styr på smittetrykket mange steder. Men hvordan dækker din forsikring egentlig?

Fra d. 27. juni åbnes der op for rejser til flere Europæiske lande. Overvejer du at tage på sommerferie i Europa, er det vigtigt at du orienterer dig om rejsevejledningen for de lande, du planlægger at rejse til (og igennem) samt restriktioner i det enkelte land. Det er også vigtigt, at du holder dig løbende opdateret, før du rejser, og under rejsen, da vejledningerne kan ændre sig på ugentlig basis, alt efter hvordan smittetrykket ser ud i det enkelte land.

Hvordan dækker min forsikring, hvis jeg rejser til et land, hvor indrejse ikke frarådes?
Rejser du til et land, hvor der ikke frarådes indrejse, dækker din rejseforsikring på normal vis, dvs. hvis du kommer til skade eller bliver syg. Dette gælder også, selvom sygdommen er relateret til Corona. Ændrer rejsevejledningen sig, mens du opholder dig i landet, dækker din rejseforsikring også på normal vis, sålænge du var rejst ind i landet, før vejledningen ændrede sig. Er du rejst ind i landet, efter vejledningen ændrede sig, er du dækket på samme vilkår, som hvis du rejser til et land, hvor indrejse frarådes.

Hvordan dækker min rejseforsikring, hvis jeg tager til et land, hvor indrejse frarådes?
Vælger du at rejse til et område, hvor indrejse frarådes pga. COVID-19, har vi valgt at dække ekstraordinært i de tilfælde, hvor skaden ikke relaterer sig til Corona. Som udgangspunkt dækker din rejseforsikring nemlig ikke, hvis du rejser til et område, hvor der frarådes indrejse, men vi har i denne helt særlige situation valgt at udvide vores dækning ekstraordinært. Dette gælder dog kun for rejser indenfor EU samt til Storbritannien, Schweiz og Licthenstein.

Rejser du til et område, hvor ikke nødvendige rejser frarådes (orange markering), skal du dog være opmærksom på, at din rejseforsikring kun dækker skader, som ikke hænger sammen med årsagen til, at indrejse frarådes.

Det vil sige, at følgende IKKE er dækket af din rejseforsikring:

  • Behandlingsudgifter m.m. som følge af Coronavirus
  • Andre merudgifter relateret til Corona, f.eks. flyaflysninger, karantæne, hjemrejse før tid, forhindringer for udrejse af landet, ødelagte feriedage m.m.
  • Merudgifter, der er en generel følge af Coronavirus i området, f.eks. indlæggelse på privat sygehus, fordi de offentlige sygehuse er overfyldte.

Selvom rejseforsikringen altså i nogle tilfælde dækker, skal du være opmærksom på, at behandling hos læge eller på hospital kan være vanskelig på grund af hårdt pres på sygehusvæsenet flere steder i verden, og samtidig kan vi ikke garantere, at det vil være muligt for os at arrangere en hjemtransport, f.eks. med ambulancefly, hvis du bliver ramt af alvorlig sygdom eller tilskadekomst. Du påtager dig altså i nogle tilfælde en væsentlig risiko, hvis du rejser til et område, hvor Udenrigsministeriet fraråder indrejse.

Din rejseforsikring dækker IKKE, hvis du rejser til et område, hvortil myndighederne fraråder alle rejser (rød markering), uanset hvad årsagen til din sygdom eller tilskadekomst måtte være.

Ved rejser i EU / EØS er du dækket af det Blå Kort
Husk desuden, at når du rejser indenfor EU / EØS-lande, er du dækket af det blå EU-sygesikringskort. Kortet dækker på lige vilkår med den dækning, som borgere i det pågældende land, har. Du kan læse mere om, hvordan det blå EU-sygesikringskort dækker her.

Din afbestillingsforsikring dækker ikke rejser, som er bestilt efter at vejledningen blev skærpet
Bestiller du en rejse til udlandet nu, skal du desuden være opmærksom på, at din afbestillingsforsikring heller ikke dækker afbestilling, hvis rejsen er bestilt efter, at Udenrigsministeriets rejsevejledninger blev skærpet. Bliver du nødt til at aflyse rejsen, f.eks. fordi du selv eller din nærmeste familie bliver alvorligt syge eller kommer alvorligt tilskade, dækker din rejseforsikring altså heller ikke.

Vi anbefaler, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledning
Vores anbefaling er derfor, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vejledningerne er til for din egen og andres sikkerhed, både i forhold til risikoen, når du er i udlandet, men også i forhold til risikoen for, at du f.eks. bringer smitte med hjem til Danmark. Du skal også være opmærksom på, at der kan være andre risici ved at rejse til et land, hvor indrejse frarådes, og at vores muligheder for at hjælpe dig kan være begrænsede.

Har du flere spørgsmål om, hvordan vores rejseforsikring dækker, kan du se mere i vores FAQ om Corona.

Sitemap
Close