15-04-2021

Rejsefeber? Sådan dækker din rejseforsikring

Det lysner så småt, hvad angår rejserestriktioner, og rejsefeberen melder sig atter hos mange af os. Snart begynder den første genåbning for udlandsrejser, og henover foråret bliver chancen for, at vi får lov at pakke kufferten gradvist større. Her genopfrisker vi, hvordan din rejseforsikring dækker under Corona.

Fra den 21. april vender vi tilbage til det farvede landkort, som vi kender fra før hele verden var farvet rød. Herefter ser vi ind i en faseopdelt genåbning, hvor rejserestrikionerne gradvist lempes. Drømmer du om sommerferie i Europa, er det vigtigt, at du orienterer dig om rejsevejledningen, som nu igen kan ændre sig ugentligt. Der kan også være særlige forholdsregler, f.eks. omkring test og isolation.

Sådan dækker din rejseforsikring

Hvis du rejser til et land, hvor indrejse ikke frarådes - grøn & gul
Rejser du til et land, hvor indrejse ikke frarådes - dvs. grønne eller gule områder på UM's kort - dækker din rejseforsikring på normal vis. Det betyder, at din rejseforsikring dækker, hvis du kommer til skade eller bliver syg under din rejse - også selvom sygdommen er relateret til Corona.

Ændrer rejsevejledningen sig, mens du opholder dig i landet, dækker din rejseforsikring også på normal vis, sålænge du var rejst ind i landet, før vejledningen ændrede sig. Er du rejst ind i landet, efter vejledningen ændrede sig, er du dækket på samme vilkår, som hvis du rejser til et land, hvor indrejse frarådes.

Hvis du rejser til et land, hvor indrejse frarådes - orange & rød

Hvis alle rejser frarådes (rød)
Din rejseforsikring dækker IKKE, hvis du rejser til et område, hvortil myndighederne fraråder alle rejser (rød markering), uanset hvad årsagen til din sygdom eller tilskadekomst måtte være.

Hvis alle ikke nødvendige rejser frarådes (orange)
Rejser du til et område, hvortil alle ikke nødvendige rejser frarådes pga. COVID-19, har vi valgt at dække ekstraordinært i de tilfælde, hvor skaden ikke relaterer sig til Corona. Som udgangspunkt dækker din rejseforsikring nemlig ikke, hvis du rejser til et område, hvor der frarådes indrejse, men vi har i denne helt særlige situation valgt at udvide vores dækning ekstraordinært. Dette gælder dog kun for rejser indenfor EU samt til Storbritannien, Schweiz og Licthenstein.

Rejser du til et orange område, skal du altså være opmærksom på, at din rejseforsikring kun dækker skader, som ikke hænger sammen med årsagen til, at indrejse frarådes. Det vil sige, at følgende IKKE er dækket af din rejseforsikring:

  • Behandlingsudgifter m.m. som følge af Coronavirus
  • Andre merudgifter relateret til Corona, f.eks. flyaflysninger, karantæne, hjemrejse før tid, forhindringer for udrejse af landet, ødelagte feriedage m.m.
  • Merudgifter, der er en generel følge af Coronavirus i området, f.eks. indlæggelse på privat sygehus, fordi de offentlige sygehuse er overfyldte.

Din rejseforsikring dækker på samme vilkår uanset, om du er vaccineret eller ej
Din rejseforsikring dækker på de vilkår, som er beskrevet ovenfor, uanset om du er vaccineret eller ej.

Du skal samtidig være opmærksom på, at selvom din rejseforsikring i nogle tilfælde dækker, når du rejser til et orange område, er der en risiko for, at behandling hos læge eller på hospital kan være vanskelig på grund af hårdt pres på sygehusvæsenet i landet. Samtidig kan vi ikke garantere, at det vil være muligt for os at arrangere en hjemtransport, f.eks. med ambulancefly, hvis du bliver ramt af alvorlig sygdom eller tilskadekomst.

Du påtager dig altså i nogle tilfælde selv en risiko, hvis du rejser til et område, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser.

Sådan dækker din afbestillingsforsikring

Har du tegnet afbestillingsforsikring, skal du være opmærksom på, at den ikke dækker afbestilling, hvis rejsen er bestilt i en periode, hvor Udenrigsministeriets frarådede indrejse i det pågældende land. Bestiller du en rejse på et tidspunkt, hvor det land, du skal rejse til, er farvet orange eller rødt, dækker din afbestillingsforsikring altså ikke.

Hvis du har bestilt din rejse på et tidspunkt, hvor landet var farvet grønt eller gult, dækker din afbestillingsforsikring.

Vi har lavet en oversigt, der illustrerer, hvordan din afbestillingsforsikring dækker. Den kan du se her.

Det er der aftalt om lempelse af rejserestriktionerne

I den nyeste aftale omkring lempelse af rejserestriktionerne er der bl.a. aftalt, at vi fra d. 21. april vender tilbage til det farvede landkort, hvor rejsevejledningen kan ændre sig løbende for de enkelte lande og områder.

De næste faser afhænger af vaccinationsprogrammets forløb, men foreløbig er det aftalt, at...

  • Fra ca. 1. maj (fase 2) kan færdigvaccinerede danskere rejse til orange områder uden krav om test og isolation, når de kommer hjem igen. Vær dog opmærksom på, at orange fortsat betyder, at alle ikke nødvendige rejser frarådes. Dette er altså primært aktuelt for erhvervsrejsende.
  • Fra ca. 14. maj (fase 3) hæves grænsen for smittetrykket (incidensgrænsen), hvilket betyder at flere lande formentlig vil blive katogoriseret som gule, og at indrejse derved ikke længere frarådes.
  • I fase 4 sigter man mod en yderligere åbning for personer med Coronapas, men det er fortsat uklart præcist hvornår og hvordan. Den 26. juni er angivet som en foreløbig dato.

Du kan læse se flere detaljer i Udenrigsministeriets pressemeddelse om aftalen.

Ved rejser i EU / EØS er du dækket af det Blå Kort

Husk desuden, at når du rejser indenfor EU / EØS-lande, er du dækket af det blå EU-sygesikringskort. Kortet dækker på lige vilkår med den dækning, som borgere i det pågældende land, har. Du kan læse mere om, hvordan det blå EU-sygesikringskort dækker her.

Find svar i vores FAQ om Corona

Har du flere spørgsmål om, hvordan vores rejseforsikring dækker, kan du se mere i vores FAQ om Corona og rejseforsikring.

Sitemap
Close