18-08-2020

Er dit barn forsikret mod ulykker i skolen?

Et nyt kuld rollinger tager lige nu hul på deres første skoleår. Med sommerfugle i maven sender vi de små poder ud på deres næste skridt i livet. Det kan virke skræmmende, men det hjælper lidt, når man ved, at ens børn er ordentligt forsikret, hvis uheldet skulle være ude. Men hvem har egentlig ansvaret for at forsikre børnene, når de er i skole, børnehave eller SFO? Og er dine børn godt nok dækket uden for hjemmet?

Børn kommer sjældent gennem livet uden knubs. En hudafskrabning på knæet, en bule i panden eller måske en brækket arm. Heldigvis kommer de fleste over det igen og bliver den livserfaring rigere. Og skulle det gå helt galt, er det jo gratis at komme på hospitalet i Danmark, så hvorfor skal dit barn overhovedet have en ulykkesforsikring? Og er det egentlig ikke skolens ansvar at forsikre børnene, når de er på deres område?

Derfor skal dit barn have en ulykkesforsikring

Det sker heldigvis sjældent, men skulle dit barn komme ud for en alvorlig ulykke, som giver varige mén, kommer ulykkesforsikringen til hjælp. En ulykkesforsikring giver nemlig erstatning, hvis dit barn bliver mere end 5% invalidt efter en ulykke. Det kan være en stor hjælp, når man som forældre skal få hverdagen til at fungere. Ulykkesforsikringen kan også dække behandlinger hos fysioterapeut og lign., som ellers ville være for egen regning.

Dit barn skal være dækket døgnet rundt - også i skoletiden
Børn kommer ikke nødvendigvis til skade på de mest belejlige tidspunkter, de kan komme skade i døgnets 24 timer, og særligt når de leger med andre børn eller dyrker sport, hvilket oftest sker uden for hjemmet. Det er derfor vigtigt, at du har en ulykkesforsikring, der dækker dit barn døgnet rundt, uanset hvor det er, dvs. også når barnet er i skole, SFO eller til fritidssport. Det gør en privat børneulykkesforsikring.

Du kan ikke regne med, at dit barn er dækket af kommunens forsikring i skoletiden

Førhen havde alle kommuner en fælles ulykkesforsikring, som dækkede børnene, når de var i skole eller daginstitution. Det er dog ikke længere tilfældet, og siden 2012 har det derfor været dit ansvar som forælder, at dine børn er forsikret, hvis de f.eks. kommer til skade på børnehavens legeplads eller i idrætstimen på skolen.

I enkelte kommuner er dine børn stadig forsikret, når det er i institution, men du vil med den kommunale ulykkesforsikring ofte være dårligere stillet i forhold til, hvis du har tegnet en privat ulykkesforsikring. Den kommunale ulykkesforsikring kan for det første være langt sværere at få udbetalt, erstatningssummerne kan være væsentligt lavere, og du har ikke mulighed for at tilpasse forsikringen til dine behov.

Ansvar og erstatningspligt
Skolen eller daginstitutionen kan i nogle tilfælde godt have et ansvar, hvis dine børn kommer til skade på deres område, og derved blive kendt erstatningsansvarlige. Det er dog kun i de tilfælde, hvor f.eks. dårlig vedligeholdelse er skyld i ulykken, eller den skyldes, at de ansvarlige voksne har svigtet deres pligt i forhold til opsyn med barnet.

I mange tilfælde vil en ulykke dog ikke være nogens skyld, og der vil derfor ikke være en erstatningsansvarlig. Skulle der blive tilkendt en erstatning fra kommunens ansvarsforsikring, vil du stadig få erstatning fra din private ulykkesforsikring ved siden af.

Børns tandskader er dækket af den offentlige tandpleje, men…

Hvis dit barn får en tandskade i forbindelse med, at det kommer ud for en ulykke, er vi i Danmark så heldigt stillede, at dit barn modtager gratis behandling hos den kommunale tandpleje, indtil det fylder 18 år. I nogle tilfælde kan tandskader dog være så omfattende, at de kræver behandling i flere år efter, at barnet er fyldt 18 år. Behandlinger efter, barnet er fyldt 18 år, vil være for egen regning, med mindre dit barn har en ulykkesforsikring.

En ulykkesforsikring dækker også tandbehandlinger efter barnet er fyldt 18
Hvis dit barn til gengæld har en ulykkesforsikring og får en tandskade i forbindelse med en ulykke, vil ulykkesforsikringen dække tandbehandlinger efter dit barns 18 års fødselsdag, hvis ulykken blev anmeldt til forsikringen, da den skete. Det er derfor vigtigt, at du altid anmelder evt. tandskader til dit barns ulykkesforsikring, også selvom dit barn i første omgang modtager gratis behandling hos den kommunale tandpleje.

Børns tandskader er dækket af den offentlige tandpleje, men…

Er mit barn automatisk dækket under min ulykkesforsikring?

Dit børnehavebarn eller skolebarn er ikke dækket under din ulykkesforsikring. Hos Gartnernes Forsikring er nyfødte børn gratis dækket indtil de fylder 2 år, når du som forælder har din ulykkesforsikring hos os, men herefter skal dit barn have sin egen børneulykkesforsikring for at kunne få erstatning i tilfælde af en alvorlig ulykke. Vi opretter en selvstændig ulykkesforsikring til dit barn, men opkræver først betaling for børneulykkesforsikringen, når dit barn fylder 2 år, så risikerer du ikke, at dit barn er uforsikret. Derfor er det vigtigt, at du kontakter os, så snart dit barn er født, så vi kan få oprettet en børneulykkesforsikring.

Børneulykkesforsikring fra Gartnernes Forsikring

Hos Gartnernes Forsikring lancerede vi i foråret 2020 en ny børneulykkesforsikring med endnu bedre dækninger. Er du tvivl, om hvorvidt dit barn har sin egen ulykkesforsikring, hvilke betingelser det er dækket af, eller vil du vide mere om vores nye børneulykkesforsikring, så tøv ikke med at kontakte os.

Du kan også læse mere om vores nye børneulykkesforsikring her.

Sitemap
Close