Din indboforsikring dækker hele familien

Familie- og indboforsikringen omfatter dig som forsikringstager og din husstand.

Indboforsikringen dækker personer i din husstand
Til husstanden regnes følgende personer, når de er tilmeldt din folkeregisteradresse:

 • Ægtefælle/samlever
 • Dine og din ægtefælles/samlevers børn og plejebørn.
 • Fastboende medhjælp i husholdningen.
 • Op til yderligere to personer.
 • Dog er logerende ikke omfattet af indboforsikringen.

Forsikringen dækker også familie udenfor din husstand
Indboforsikringen dækker også følgende personer, selvom de ikke er tilmeldt din folkeregisteradresse:

 • Dine og din ægtefælles/samlevers delebørn under 18 år, når de opholder sig hos dig.
 • Dine og din ægtefælles/samlevers børn under 18 år, der er flyttet hjemmefra (som ikke er gift, lever i fast parforhold eller har fastboende børn).
 • Din ægtefælle/samlever i plejehjemsbolig eller beskyttet bolig.

Det dækker din familie- og indboforsikring

Din familie- og indboforsikring dækker skader på privat indbo ved:

 • Brand, lynnedslag, eksplosion m.v.
 • El-skade
 • Færdselsuheld og havari
 • Udstrømning af væsker (vandskade)
 • Storm og visse nedbørsskader
 • Køle- og dybfrostskade
 • Tyveri
 • Røveri, overfald og åbenlyst tyveri
 • Hærværk

Dækning af særlige værdigenstande
Hvis du har designmøbler, designlamper eller andre særlige værdigenstande i hjemmet, som f.eks. guld, sølv, smykker el. lign., er disse dækket af indboforsikringen med 10% af den valgte forsikringssum. Du har mulighed for at udvide denne sum.

Du kan se vores gældende liste over designmøbler her.

Hvordan beregner jeg min indbosum?
Din indbosum er den værdi, som du vurderer, at dit samlede indbo repræsenterer. Når du tegner en indboforsikring, skal du estimere værdien af dit indbo.

Find hjælp til, hvordan du beregner værdien af dit indbo her.

Ekstra dækninger, som er inkluderet i din familie- og indboforsikring

Hos Gartnernes Forsikring har vi valgt at inkludere en række ekstra dækninger i din familie- og indboforsikring, som giver dig og din familie en ekstra tryghed i hverdagen.

Følgende ekstra forsikringer og særdækninger er derfor altid en del af din indboforsikring, når du tegner en familieforsikring hos os.

 • Ansvarsforsikring
 • Retshjælpsforsikring
 • Psykologisk krisehjælp
 • ID-sikring mod identitetstyveri
 • Redning, oprydning og flytning
 • Bagageforsikring

Hvad er ID sikring?
ID sikring er en ordning, som hjælper dig i forbindelse med identitetstyveri. Du kan læse mere om ID-sikring her.

Du kan læse om de andre dækninger i betingelserne for familieforsikring, som du finder nederst på siden.

Tilvalg til din familie- og indboforsikring

Du har mulighed for at lave en række tilvalg til din familie- og indboforsikring alt efter du og din families behov.

Du kan udvide din familieforsikring med følgende dækninger.

 • Glas- og sanitet
 • Pludselig skade
 • Elektronik
 • Udvidet cykelforsikring
 • Årsrejseforsikring Verden

Du kan læse mere om de forskellige tilvalgsdækninger, og hvad de dækker i betingelserne for familieforsikring.

Det dækker vores "Årsrejseforsikring Verden"
Med gartnernes Årsrejseforsikring Verden er du dækket fuldt ud, når du rejser, så du og din familie skal ud opleve verden. Med denne rejseforsikring har du bl.a. adgang til vores danske alarmcentral, som du kan ringe til 24/7, hvis du har brug for hjælp ved akut tilskadekomst eller sygdom.

Forsikringen dækker som standard hele Verden, og vi dækker også hjemtransport, ødelagte feriedage mm. En årsrejseforsikring dækker hele husstanden på private ferierejser af op til 60 dages varighed og kan udvides med skirejseforsikring og afbestillingsdækning.

Læs mere om vores rejseforsikring her.

Vil du vide mere om dækninger og tilvalgsmuligheder?

Hvis du gerne vil vide mere om Gartnernes familieforsikring og de forskellige tilvalgsmuligheder, kan du hente vores produktblade nedenfor. Produktbladene giver dig et nemt og overskueligt overblik over, hvad forsikringerne dækker, hvad de ikke dækker osv. I din police kan du til enhver tid se, hvilke specifikke dækninger og evt. tilvalgsdækninger, du har.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Forsikringsbetingelser for familieforsikring

Du kan hente betingelser for vores familieforsikring her. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af.

Tidligere versioner af forsikringsbetingelser for familieforsikring

Har du haft forsikringer hos i en længere periode, kan du være omfattet af tidligere versioner af forsikringsbetingelser for vores familieforsikring og årsrejseforsikring. Nedenfor kan du hente de tidligere versioner af betingelserne. Der kan være forskelle i forhold til de dækninger, som er beskrevet ovenfor. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af.

Designmøbler og -lamper

Her kan du se den gældende oversigt over betegnelsen designmøbler og designlamper for Gartnernes familieforsikring (FAM-01):

Arne Jacobsen
Bruno Mathsson
Børge Mogensen
Charles & Ray Eames
Erik Jørgensen
Finn Juhl
Hans J. Wegner
Piet Hein
Poul Henningsen
Poul Kjærholm
Poul M. Volther
Verner Panton

Ofte stillede spørgsmål om familieforsikring

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, som vi typisk bliver stillet omkring familieforsikring.

Hvad er en familieforsikring?

En familieforsikring er det samme som en indboforsikring. Familieforsikringen sikrer dig og din families ejendele i forbindelse med skader, som f.eks. brandskader, vandskader og lign., eller hvis du er udsat for tyveri eller hærværk. Men en familieforsikring er meget mere end bare en indboforsikring. Det er derfor, vi har valgt at kalde den en familieforsikring i stedet for en indboforsikring. Familieforsikringen kommer også din familie til undsætning i en lang række andre situationer. Din familieforsikring indeholder nemlig også retshjælp samt en privat ansvarsforsikring og en forsikring mod identitetstyveri. Du har også mulighed for at tilvælge en rejseforsikring til din familieforsikring, hvilket langt de fleste vælger at gøre. Du kan læse mere under ”Hvad dækker en familieforsikring”?.

Hvad dækker en familieforsikring?

Når du tegner en familieforsikring hos Gartnernes Forsikring får du flere forsikringer i én. Familieforsikringen dækker nemlig ikke kun familiens ejendele, men har også række ekstra dækninger.
For det første får du en privat ansvarsforsikring med i din familieforsikring. Ansvarsforsikringen sikrer dig og din familie imod et evt. erstatningsansvar, hvis I er skyld i skader på andre personer og deres ejendele. Dernæst indeholder din familieforsikring også en retshjælpsforsikring, der dækker sagsomkostninger i forbindelse med visse civile retstvister. Forsikringen dækker desuden psykologisk krisehjælp samt redning, oprydning og flytning.
Som en del af din familieforsikring hos Gartnernes Forsikring får du også en ID-sikring, altså en forsikring mod identitetstyveri. ID-sikringen kan både hjælpe med forebygge og opdage et eventuelt identitetstyveri, men også med at begrænse omfanget og konsekvenserne, hvis du er så uheldig at blive udsat for identitetstyveri.
Sidst men ikke mindst indeholder din familieforsikring også en bagageforsikring. Mister du eller et familiemedlem en kuffert eller bliver den beskadiget under transporten, er jeres ejendele således også forsikret under familieforsikringen i den situation.
Udover alle disse standarddækninger, som er inklusiv i din familieforsikring, kan du også tilvælge en række andre dækninger efter behov. Bl.a. har du mulighed for at tilvælge en rejseforsikring, der dækker dig og din familie, når I rejser i hele Verden. Du har også mulighed for at tilvælge en elektronikforsikring, som dækker pludselige skader og funktionsfejl på alle elektroniske ting og apparater, som er omfattet af familieforsikringen. Har du en eller flere cykler med ekstra høj værdi, som f.eks. racercykler eller mountainbikes, kan du også tegne en udvidet cykelforsikring til dem i forbindelse med din familieforsikring. Du har ligeledes mulighed for at tilvælge en ”glas- og sanitetsforsikring”. Sidst men ikke mindst kan du tilvælge ”Pludselig skade”.

Hvad koster en familieforsikring?

Prisen på din familieforsikring afhænger af, hvilken indbosum, du skal have dækning for, dvs. den samlede værdi af dit indbo, som forsikringen skal dække. Dernæst afhænger prisen af, hvilke tilvalgsdækninger du tegner til din familieforsikring. Prisen er desuden også afhængig af, hvor mange andre forsikringer, du har tegnet hos os. Jo flere forsikringer, du har hos os, jo billigere bliver din familieforsikring. Ønsker du at vide, hvad en familieforsikring koster for dig, så kontakt os for et tilbud. Leder du efter en billig familieforsikring, så er det vigtigt at huske på, når du sammenligner priser på familieforsikringer, at du også sammenligner dækninger, dvs. hvad du får for pengene. Før du indhenter pris på, hvad en familieforsikring vil koste dig, er det også en god idé at tænke over, hvilke dækninger der er relevante for dig og din familie. Er du i tvivl om, hvilke dækninger, din familie har behov, kan du booke et gratis møde med én af vores dygtige forsikringsrådgivere, som kan hjælpe dig med, hvad der er relevant for netop din familie.

Sitemap
Gartnernes Forsikring GS