Hundeansvarsforsikring

Som hundeejer har du ansvaret for, at din hund ikke forvolder skade på andre - og skulle det ske, hæfter du også økonomisk for ansvaret. Derfor er du som hundeejer forpligtiget ved lov til at tegne en hundeansvarsforsikring.

Hos Gartnernes Forsikring tilbyder vi dig en hundeansvarsforsikring, der dækker indenfor de standarder som loven foreskriver. Derudover har du mulighed for at tegne en udvidet ansvarsforsikring med figurantdækning.

Hundeansvarsforsikring
Denne forsikring er i henhold til Hundeloven lovpligtig for alle hundeejere.
Forsikringen dækker dit ansvar som hundeejer for skader, som din hund måtte forvolde på personer og ting.

 • Ved personskader dækkes med indtil 10 mio. kr.
 • Ved tingskade dækkes med indtil 2 mio. kr.

Forsikringen dækker også skader, som opstår under deltagelse i aktiviteter som f.eks. hvalpetræning, lydighed, agility samt udstillinger og stævner organiseret af en klub eller forening.

Udvidet ansvarsforsikring med figurantdækning
Hos Gartnernes Forsikring har du mulighed for at udvide din hundeansvarsforsikring til også at dække deltagelse i figurantarbejde.

Den udvidede hundeansvarsforsikring dækker skader på personer og ting, som hunden forvolder på ikke sagesløse (uskyldige) under deltagelse i figurantarbejde som f.eks. IPO træning, standardarbejde, rondering, hyrdning, fastholdelse og bidearbejde organiseret af klub eller forening.

grønt kort

Hundesygeforsikring

En hundesygeforsikring giver dig ekstra tryghed som hundeejer, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Gartnernes hundesygeforsikring er livsvarig og giver dig et solidt tilskud til dyrlægeregningen, og forsikringen dækker også medicin på recept.

Hvem kan tegne en hundesygeforsikring?
Forsikringen kan tegnes for alle lovlige, sunde og raske hunde over 8 uger og yngre end 6 år.

For at blive forsikret hos os, skal din hund være ID mærket og vaccineret med en kombivaccine (hundesyge, smitsom leverbetændelse og parvovirus) – og revaccineres efter korrekte tidsintervaller.

For hunde over 4 år gælder tillige, at du skal vedlægge en sundhedsattest fra din dyrlæge. Attesten må ikke være over 14 dage gammel.

Sådan dækker din hundesygeforsikring
Forsikringen er en tilskudsordning* til dækning af de nødvendige dyrlægeudgifter i forbindelse med sygdom og skader som følge af en uventet og udefra kommende hændelse.

 • Der ydes et tilskud på 80 pct. efter fratrukket selvrisiko på 878 kr. pr. diagnose og pr. behandlingsperiode (60 dage).
 • Hundesygeforsikringen dækker maksimalt 23.359 kr. pr. forsikringsår.
 • Dog dækker forsikringen maksimalt kr. 8.018 kr. pr. forsikringsår for udgifter til henholdsvis guldimplantat og øjenlidelser/- operation.

Du kan få det fulde overblik over hundeforsikringernes dækninger i vores produktark, som du finder her.

*De viste tilskudsbeløb er satser for 2024. Beløbene indeksreguleres.

Priser på hundeforsikringer

Vores hundeorsikringer er billige i forhold til, hvad de dækker, og hvor mange penge de kan spare dig for i det lange løb.

Nedenfor kan du se de aktuelle priser for vores forskellige hundeforsikringer. De viste priser er for et helt år.*.

Hundesygeforsikring

 • Pris: 2.039 kr.
 • Selvrisiko: 878 kr.

Lovpligtig hundeansvarsforsikring

 • Pris: 515 kr.
 • Selvrisiko: Ingen

Udvidet hundeansvarsforsikring

 • Pris: 810 kr.
 • Selvrisiko: Ingen

*De viste priser er 2024 priser og forudsætter, at din hund opfylder gældende krav i forhold til alder, race, helbred mm. Vi tager forbehold for indeksering.

Vil du vide mere om dækninger i vores hundeforsikringer?

Hvis du gerne vil vide mere om vores hundeforsikringer, kan du hente vores produktblad nedenfor. Produktbladet giver dig et nemt og overskueligt overblik over, hvad hhv. vores hundeansvarsforsikring og vores hundesygeforsikring dækker, hvad de ikke dækker osv. I din police kan du til enhver tid se, hvilke specifikke dækninger, du har.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Forsikringsbetingelser for hundeforsikringer

Du kan hente betingelser for vores hundeforsikringer her. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af, og hvilke tilvalgsdækninger, du evt. har.

Forbudte hunderacer

Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at tegne forsikring for forbudte hunderacer. Dette omfatter de 13 racer og krydsninger heraf, som angives i hundeloven. Det drejer sig om følgende hunderacer:

Pitbull terrier, Tosa inu, Amerikansk staffordshire terrier, Fila brasileiro, Dogo argentino, Amerikansk bulldog, Boerboel, Kangal, Centralasiatisk ovtcharka, Kaukasisk ovtcharka, Sydrussisk ovtcharka, Tornjak, Sarplaninac.

Dog med den undtagelse, at hvis den nu forbudte hund er anskaffet før den 17. marts 2010, kan der alene tegnes ansvar og udvidet ansvar - med et præmietillæg på 200 pct.
Du kan læse mere i Gartnernes Forsikrings information om forbudte hunderacer, som kan hentes nedenfor.

Sitemap