Landboforsikring - en pakkeløsning til dig, der bor på en landejendom

Vores landboforsikring er én samlet forsikringsløsning skræddersyet til dig, der bor på en landejdendom, f.eks. et nedlagt landbrug og evt. har et hobbylandbrug eller et fritidslandbrug med et lille husdyrhold eller gårdbutik. Landboforsikringen kombinerer bygnings-, løsøre- og ansvarsforsikringer og dækker alle dine særlige behov. Samtidig har du mulighed for at tilvælge en række ekstra dækninger særligt målrettet landejendomme. Landboforsikringen er en meget fleksibel forsikring, hvor vi sammensætter dækningerne, så de matcher netop dine behov.

Skræddersyet & fleksibel pakkeløsning til landboere

 • Alt-i-én pakkeløsning - alt du har behov for samlet i én forskring
 • Fleksibel forsikring - vi sammensætter dækningerne efter dit individuelle behov
 • Skræddersyede tilvalgsmuligheder - særlige dækninger målrettet din landejendom

Alt, hvad du har behov for samlet i én forsikring:

 • Bygningsforsikring - til beboelsesbygninger, lader, staldbygninger mm.
 • Løsøreforsikring - dækker f.eks. dyr, avl, maskiner mm.
 • Ansvarsforsikringer - f.eks. motoransvarsforsikring, bedriftsansvar, jordforurening mm.
landboforsikring

Bygningsforsikring til landejendom

Grundstenen i vores landboforsikring er en bygningsforsikring til din landejendom. Den svarer til en almindelig husforsikring, men tegnes og tilpasses de bygninger, som er tilknyttet din landejendom, herunder beboelsesbygninger, lader, stalde mm.

Bygningsforsikringen til din landejendom dækker skader, der skyldes brand, og kan ligeledes indeholde dækning mod anden bygningsbeskadigelse, som f.eks.

 • Vejr- og vandskader inkl. storm
 • Tyveri og hærværk
 • Glas og sanitet
 • Pludselig skade (f.eks. påkørsel eller nedstyrtede genstande)

Bygningsforsikringen i din landboforsikring dækker også udgifter i forbindelse med midlertidig fraflytning, hvis dette er nødvendigt.

Gratis retshjælpsforsikring
Har du tegnet dækning mod anden bygningsbeskadigelse i din landboforsikring, følger der som standard en gratis retshjælpsforsikring med. Retshjælpsforsikringen dækker private tvister, når du som husejer er part i en sag. Du kan læse mere i retshjælpsbetingelserne.

Dit ansvar som husejer
Bygningsforsikringen i din landboforsikring dækker også dit ansvar som husejer. Derudover har du mulighed for at tilvælge en række udvidede ansvarsdækninger, der dækker dit særlige ansvar som ejer af en landejendom. Læs mere om ansvarsdækninger til din landboforsikring her.

Udvid din bygningsforsikring med vores unikke tilvalgsdækninger
Du har mulighed for at udvide bygningsforsikringen i din landboforsikring med en lang række tilvalgsdækninger. Dem kan du læse mere om her.

forsikring af landejendom

Tilvalgsdækninger til landboforsikring

Du har mulighed for at tilpasse din landboforsikring til dine personlige behov med en række særlige tilvalgsdækninger til bygningsforsikringen for din landejendom.

Vi tilbyder følgende andre tilvalgsdækninger til din landboforsikring:

 • Svampe- og insektskade
 • Rådskade
 • Skjulte rør og kabler
 • Stikledninger
 • Udvidet vandskade
 • Udvidet hus (en række ekstra dækninger for beboelsesbygningen, f.eks. skadedyr, funktionsfejl i elektriske installationer og kosmetiske forskelle).

Udvidet vandskade
Udvidet vandskade er én af de virkelig gode og unikke dækninger i vores landboforsikring. Den indeholder en række udvidede dækninger relateret til vandskader på din landejendom, som f.eks. nedbør (herunder fygesne), der trænger ind i bygningen udefra, opstigning af grund- og kloakvand, som ikke er en følge af tø- og skybrud, udsivning fra synlige installationer, akvarier og lign. samt tab af vand og olie som følge af en skade på skjulte rør.

Dette er blot fremhævede eksempler. Du kan læse alle detajler og de specifikke vilkår for dækningerne i betingelserne for landboforsikring.

løsøreforsikring nedlagt landbrug

Løsøreforsikring til landejendom

Som en del af din landboforsikring kan du også vælge at tegne en løsøreforsikring, som er særligt målrettet dig, der bor på en landejendom og som driver landbrug på fritidsbasis. Løsøreforsikringen til din landejendom er et supplement til din familieforsikring, og den har en række udvidede dækninger, som dækker dine særlige behov.

Forsikringen dækker skader i forbindelse med:

 • Brandskade og elskade
 • Vejrskade og vandskade
 • Indbrudstyveri, røveri, simpelt tyveri og hærværk
 • Transport

En løsøreforsikring til din landejendom dækker bl.a.:

 • Avl og produkter
 • Maskiner og redskaber
 • Besætning & dyr

Læs mere om, hvad løsøreforsikringen til landbo dækker her.

ansvarsforsikringer i landboforsikring

Ansvarsforsikringer til dig, der bor på en landejendom

Din landboforsikring dækker som standard dit ansvar som husejer. Derudover har du som en del af din skræddersyede landboforsikringspakke også mulighed for at tilvælge en række udvidede ansvarsdækninger, som er særligt målrettet det ansvar, man kan pådrage sig som ejer af en landejendom.

Ansvarsforsikringen i din landboforsikring kan være sammensat af følgende dækninger:

 • Dit ansvar som husejer
 • Bedriftsansvar
 • Forurening fra beholdere og tanke
 • Jordforurening
 • Motoransvarsforsikring for uindregistrerede køretøjer

Læs mere om, hvad de forskellige ansvarsforsikringer i vores landboforsikring dækker her.

Vil du vide mere om vores landboforsikring?

Hvis du gerne vil vide mere om Gartnernes landboforsikring og de forskellige tilvalgsmuligheder, kan du hente vores produktblad nedenfor. Produktbladet giver dig et nemt og overskueligt overblik over, hvad vores landboforsikring dækker, hvad den ikke dækker osv. I din police kan du til enhver tid se, hvilke specifikke dækninger og evt. tilvalgsdækninger, du har til din landejendom.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Forsikringsbetingelser for landboforsikring

Du kan hente betingelser for vores landboforsikring her. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af.

Har din landejendom stråtag?

Det behøver ikke koste en bondegård!

Har du stråtag på din landejendom, er der gode muligheder for, at du kan få en af markedets billigste og bedste forsikringer af dit stråtag hos os.

Vi er nemlig specialister i landboejendomme med stråtag - og er dit stråtag velholdt og brandsikret*, kan vi tilbyde dig en rigtig god og billig pris på forsikring af dit stråtag via din landboforsikring.

Kontakt os for at få et tilbud på forsikring af dit stråtag - eller læs mere i artiklen her, der sammenligner priser på forsikring af stråtage fra forskellige forsikringsselskaber.

*Brandsikringen skal være teknisk godkendt af Gartnernes Forsikring.

Ring mig op vedr. landboforsikring

Indtast dit navn og postnummer samt e-mail-adresse og tlf.nr., så kontakter vi dig.

  Tilladte tegn er: 0-9
  Vi kontakter dig på e-mail, hvis vi ikke kan få fat i dig på tlf.

  Bemærk: Alle data, du indtaster i denne formular, slettes d. 25-11-2024

  Ofte stillede spørgsmål om landboforsikring

  Her har vi samlet nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet om vores landboforsikring. Tryk på det lille plus ud for spørgsmålet, for at se svaret.

  Hvad er en landboforsikring?

  Landboforsikringen er egentlig en pakkeløsning, som dækker de typiske behov, som du har, når du flytter ind på en landejendom med alt, hvad dertil hører.

  Landboforsikringen er en meget fleksibel løsning, fordi vi ved, hvor forskellige rammer og behov kan være, når man bor på en landejendom og f.eks. har et fritidslandbrug. Når vi skal tegne en landboforsikring, ser vi derfor sammen på din landejendom og dine særlige behov, og herefter rådgiver vi dig og tilpasser i fællesskab landboforsikringen til dig med de dækninger, som matcher netop din landejendom og evt. de aktiviteter, du bedriver i form af et fritidslandbrug.

  Hvem kan tegne en landboforsikring?

  Gartnernes Forsikrings landboforsikring er målrettet dig, der bor på en landejendom, men som ikke har landbrug som levevej.

  Landboforsikringen er med andre ord for dig, der ikke har et momsregistreret landbrug, men som f.eks. bor på et nedlagt landbrug eller anden større landejendom, og som måske har et fritidslandbrug eller et hobbylandbrug. Måske har du et mindre dyrehold på din gård eller en lille gårdbutik eller gårdsalg i mindre omfang. Uanset hvad, vil vores landboforsikring være den rette løsning for dig.

  Hvad dækker en landboforsikring?

  En landboforsikring hos Gartnernes Forsikring tager udgangspunkt i en bygningsforsikring til din landejendom. Forsikringen tegnes for de bygninger, som er en del af din landejendom, og som du ønsker forsikret via din landboforsikring. Bygningsforsikringen til din landejendom vil typisk blive tegnet til beboelsesejendommen samt evt. tilbygninger, staldbygninger, lader mm., som er i en tilstand, der giver mening at forsikre.

  Bygningsforsikringen, som er knyttet til landboforsikringen, dækker bygningsskader på din landejendom, f.eks. som følge af brand eller storm- og vejrskader, men også bygningsskader som følge af f.eks. tyveri og hærværk eller anden pludselig skade på din landejendom.

  Landboforsikringen er desuden inklusiv en retshjælpsforsikring. Retshjælpsforsikringen er knyttet til dækningen for anden bygningsbeskadigelse og er standard i alle vores husforsikringer.

  Er løsøre dækket af min landboforsikring?

  Udover bygningsforsikringen til din landejendom, vil din landboforsikring typisk også bestå af en løsøreforsikring til landbo, der dækker alle de ting, man typisk har på en landejendom, eller når man f.eks. driver et fritidslandbrug. Dvs. alle de særlige behov, som ikke kan dækkes af den almindelige familie- og indboforsikring.

  Løsøreforsikringen, som er knyttet til landboforsikringen, dækker f.eks. dine landbrugsmaskiner og haveredskaber, som du anvender i dit fritidslandbrug. Den dækker også dyr, som indgår i dit fritidslandbrug, f.eks. heste, får, fjerkræ osv. Sidst men ikke mindst dækker løsøreforsikringen til landbo også avl og produkter, som du dyrker eller fremstiller i forbindelse med dit fritidslandbrug, samt de forskellige materialer, foder, såsæd mm., som du bruger i driften af dit fritidslandbrug.

  Hvad koster forsikring af en landejendom med stråtag?

  Det er en sejlivet myte, at det kan være nærmest ubetaleligt at forsikre landejendomme med stråtag. Det er dog en sandhed med modifikationer, for har du et velholdt stråtag, som samtidig er brandsikret, kan vi med al sandsynlighed overraske dig positivt, når det kommer til prisen på forsikring af dit stråtag.

  Hos Gartnernes Forsikring er vi nemlig specialister i forsikring af brandsikrede stråtage. Faktisk er vi over flere omgange blevet kåret som bedst og billigst i test, når det kommer til forsikring af brandsikrede stråtage. Særligt hvis du har brandsikret dit stråtag med Sepatec, kan vi tilbyde dig en billig forsikring på dit hus med stråtag.

  Kræver en landejendom en særlig ansvarsforsikring?

  Når man flytter ind på en landejendom – eller for den sags skyld anlægger et fritidslandbrug, vil man oftest pådrage sig et ekstra ansvar på en lang række områder, som man normalt ikke har som almindelig husejer. Landboforsikringen kan derfor omfatte en række særlige ansvarsforsikringer, som er særligt skræddersyede til det ansvar, du kan pådrage dig, når du ejer en landejendom.

  Du får som standard i din landboforsikring en husejeransvarsforsikring, som dækker dit ansvar som husejer. Du også mulighed for at tilvælge en række andre ansvarsforsikringer, som kan være relevante for dig, f.eks. hvis du driver et fritidslandbrug, hvis du har beholdere og tanke på din landejendom, eller hvis du har landbrugsmaskiner, som f.eks. en traktor, en mejetærsker eller en ATV.

  Hvilken forsikring skal jeg have, hvis jeg har et fritidslandbrug?

  Har du fritidslandbrug, vil disse spørgsmål f.eks. være relevante at besvare: Har du gårdbutik eller dørsalg i forbindelse med dit fritidslandbrug? Har du dyr i dit fritidslandbrug, som du låner ud til avl? Lejer eller låner du materiel til driften af dit fritidslandbrug?

  I så fald bør du overveje vores bedriftsansvarsdækning. Hos Gartnernes Forsikringer er det muligt at tilvælge denne dækning som en del af din landboforsikring.

  Sitemap