Forsikring af motorcykel, knallert & trailer

Er du ejer af en motorcykel eller en knallert, skal du tegne en ansvarsforsikring, som dækker hvis du forvolder skade på andre, mens du fører køretøjet. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, og fra 1. januar 2019 blev der indført en lov om dagsgebyr, hvis man ikke har tegnet en ansvarsforsikring til sit køretøj. Læs evt. mere her.

Du kan også tegne en kaskoforsikring for dine motorkøretøjer. Kaskoforsikring kan tegnes til både motorcykel og knallert samt til anhængere, og denne forsikring dækker skader på køretøjet ved stammenstød, uheld osv.

Motorcykelforsikring

Hvad dækker en motorkøretøjsforsikring?

Motorkøretøjsforsikringen kan tegnes til motorcykel, knallert, trailer samt motordrevne arbejdskøretøjer til privat brug.

Har du campingvogn, kan du tegne vores campingvognsforsikring, som er særligt designet til campingvogne. Læs mere om vores campingvognsforsikring her.

Det dækker ansvarsforsikringen
Hvis du har en motorcykel eller knallert, skal du tegne en lovpligtig ansvarsforsikring. Ansvarsforsikring dækker skader, som du måtte forvolde på andre personer eller andres ting, hvis du er involveret i et sammenstød eller uheld. Gartnernes ansvarsforsikring dækker med de til enhver tid gældende summer, som er defineret i færdselsloven.

Der kan ikke tegnes en separat ansvarsforsikring for campingvogne og trailere - disse er dækket under ansvarsforsikringen til din bil (hovedkøretøjet), hvor der skal tegnes en dækning, som omfatter bilens trækkrog.

Det dækker kaskoforsikringen
En kaskoforsikring kan tegnes for såvel motorcykel og knallert som for anhængere, og dækker skader på køretøjet ved påkørsel, brand, tyveri mm. For motorcykler samt for knallerter med nummerplade/kaskodækning - og for trailer - er kaskoforsikringen desuden udvidet med en retshjælpsforsikring samt en redningsforsikring i udlandet (SOS-dækning).

Dine dækninger og din selvrisiko fremgår af din police.

Vil du vide mere?

Hvis du gerne vil vide mere om Gartnernes motorkøretøjsforsikring og de forskellige tilvalgsmuligheder, kan du hente vores produktblad nedenfor. Produktbladet giver dig et nemt og overskueligt overblik over, hvad forsikringen dækker, hvad den ikke dækker osv. I din police kan du til enhver tid se, hvilke specifikke dækninger og evt. tilvalgsdækninger, du har.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Forsikringsbetingelser

Du kan hente betingelser for vores motorkøretøjsforsikring her. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af.

Vejhjælp - en valgfri tillægsdækning

Vejhjælp kan tilkøbes for motorcykel, trailer og campingvogn, som udelukkende anvendes til privat kørsel.

Vejhjælp i Danmark og Europa
Vejhjælpsdækningen giver mulighed for vejhjælp i Danmark og Europa, hvis du f.eks. får behov for bugsering, starthjælp, hjulskifte eller udbringning af brændstof. Når du har tilvalgt vejhjælp dækkes desuden persontransport, hvis dit køretøj bugseres til et værksted.

I samarbejde med SOS Dansk Autohjælp
Hos Gartnernes Forsikring samarbejder vi med SOS Dansk Autohjælp A/S, som vi udbyder vejhjælp igennem. Når du har en vejhjælpsforsikring hos os, kan du derfor få assistance hos SOS Dansk Autohjælp på tlf.nr. +45 70 10 80 90.

Betingelser
Her kan du hente betingelser for vores vejhjælpsforsikring til hhv. motorcykel og trailer. Det vil fremgå af din police, om du har tilkøbt vejhjælp samt til hvilke motorkøretøjer. Vejhjælp dækker det på policen angivne motorkøretøj.

Ønsker du at tilvælge vejhjælp til din motorkøretøjsforsikring hos Gartnernes Forsikring, eller vil du gerne vide, hvad prisen er for vejhjælp til netop dit køretøj, så kontakt os på tlf. 43 71 17 77.

Hvad dækker vejhjælp?

Vil du gerne have et nemt overblik over, hvad vejhjælp dækker?

Vi har lavet et praktisk oversigtsark til samme formål, der giver dig overblik over, hvad, hvor og hvornår vejhjælp dækker for henholdsvis bil og campignvogn/trailer.

Skemaet giver dig et godt overblik, og kan også være en god hjælp at have liggende i bilen, hvis uheldet er ude, så du ved, hvad du kan få hjælp til.

Har du husket dit vejhjælpskort?

Det er en rigtig god idé altid at have dit vejhjælpskort ved hånden.

Print kortet ud, husk at påføre dit policenr., og sørg for at du altid har det med dig.

Så har du tlf. nr. til SOS vejhjælpsservice og policenr. ved hånden, hvis uheldet er ude.

Behøver jeg et grønt kort?

Det grønne kort er en legitimation over for andre landes myndigheder og et bevis på, at bilens ansvarsforsikring er betalt og dækker efter det pågældende lands lovgivning.

I mange europæiske lande er det grønne kort i princippet ikke længere nødvendigt at medbringe, da din nummerplade i princippet er nok, men mange føler sig tryggere, hvis de medbringer kortet alligevel. Bliver du bedt om at fremvise det grønne kort som dokumentation for din ansvarsforsikring, kan du altid ringe til SOS International på +45 70 10 50 52.

I følgende lande er det dog fortsat nødvendigt altid at have det grønne kort med sig: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

Hent SOS's app - og få hurtigere hjælp

Din kaskoforsikring giver dig ret til at få vejhjælp i udlandet via SOS International. Du behøver derfor ikke længere medbringe det røde kort, når bare du har dit køretøjs registreringsnummer samt tlf. nr. til SOS International: +45 70 10 50 52. Det vigtigste er derfor, at du altid har dette nr. på dig.

Du kan også downloade SOS's egen app, som er designet til at yde dig hurtig hjælp, når du har brug for det i udlandet. App'en som hedder "Rødt kort", giver dig bl.a. mulighed for at anmelde skader digitalt. Derudover kan SOS nøjagtigt se, hvor dit køretøj befinder sig - og hjælpen kan nå hurtigere frem.

Sitemap