grønt kort
grønt kort
04-06-2019

Bilferie til udlandet? Rødt eller grønt kort?

Grønt kort eller rødt kort? Du har sikkert hørt om både et grønt og et rødt kort og ved, at det er noget, der bør ligge i din bil, inden du kører på afsted på ferien til udlandet. Men hvad er det nu lige med alle de kort? Og hvad er egentlig nødvendigt? Det kan du få svar på i artiklen her.

Det grønne kort
Det grønne kort er en legitimation over for andre landes myndigheder og et bevis på, at bilens ansvarsforsikring er betalt og dækker efter det pågældende lands lovgivning. I mange europæiske lande er det grønne kort i princippet ikke længere nødvendigt at medbringe, men det er vores erfaring, at mange af vores kunder føler sig tryggere på turen, hvis de under alle omstændigheder medbringer kortet.

Det grønne kort er et bevis på, at din bil er ansvarsforsikret, men i de fleste lande er din nummerplade nok. Skulle det ske, at en lokal betjent i et EU-land beder om at se det grønne kort som dokumentation for, at din bil er ansvarsforsikret, kan du altid ringe til SOS International på +45 70 10 50 52

I nogle lande er det dog fortsat nødvendigt at medbringe det grønne kort. Skal du køre igennem følgende lande, er det derfor vigtigt, at du altid har dit grønne kort i bilen: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Storbritannien, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

OBS! Nu skal du også medbringe det grønne kort i Storbritannien
Som følge af, at Storbritannien har forladt EU pr. 31. januar 2020, er det nu også nødvendigt at medbringe det grønne kort, når du kører i Storbritannien, som dokumentation for, at du har ansvarsforsikret dit køretøj.

Bestil et grønt kort her

Du behøver ikke længere det røde kort
Din kaskoforsikring giver dig ret til at få vejhjælp i udlandet via SOS International. Du behøver derfor ikke længere medbringe det røde kort - hverken elektronisk eller på papir, når bare du har din bils registreringsnummer samt tlf. nr. til SOS International: +45 70 10 50 52

I tilfælde af, at uhelde er ude, er det vigtiste derfor i alle tilfælde, at du altid har tlf. nr. til SOS International på dig.

Hent SOS's app - og få hurtigere hjælp
Du kan downloade SOS's egen app, som er designet til at yde dig hurtig hjælp, når du har brug for det i udlandet. SOS Internationals app, som hedder "Rødt kort" giver dig bl.a. mulighed for at anmelde skader digitalt. Derudover kan SOS nøjagtigt se, hvor din bil er - og hjælpen kan nå hurtigere frem.

"Rødt kort" app'en kan downlaodes i til IOS i app-store eller til Android i din play-butik.

Du kan læse mere på SOS's hjemmeside

Sitemap