Derfor skal du have en rejseforsikring
07-06-2022

Derfor skal du have en rejseforsikring

Det blå EU-sygesikringskort dækker væsentligt mindre end det gule sygesikringskort, og derfor er det vigtigt at tegne en privat rejseforsikring, når du rejser i udlandet. 

Det blå kort dækker i EU/EØS-landene samt Norge, Island, Schweiz m.fl. og giver dig adgang til offentlig lægehjælp - men kun på lige fod med borgerne i det land, som du rejser til. Kortet dækker altså forskelligt alt efter, hvilket land du rejser til, og eftersom vi i Danmark er nogle af de bedst stillede, vil du i de fleste lande være dårligere stillet, end du er vant til herhjemme. I mange lande kan du f.eks. komme ud for selv at skulle betale en del af udgifterne til lægebesøg og behandling.

Vigtigst af alt dækker det blå EU-sygesikringsbevis ikke hjemtransport i tilfælde af, at du bliver alvorligt syg eller kommer til skade - og det kan blive en bekostelig affære, også selvom du ikke er langt væk fra Danmark. Desuden har du med det blå EU-sygesikringsbevis ikke adgang til en dansktalende alarmcentral, og du er derfor overladt til den alarmcentral, som findes i det enkelte land, og på det sprog, de taler.

Med en rejseforsikring fra Gartnernes Forsikring får du dækket alle udgifter til lægebesøg, hjemtransport, hjemkaldelse, ødelagte feriedage og en hel række andre ting - og du har adgang til en dansk alarmcentral.

Husk at tjekke, om dit blå kort udløber
Uanset hvad bør du altid have et gyldigt EU-sygesikringsbevis med, når du rejser. Selvom du har en rejseforsikring, dækker den nemlig typisk det, som det blå kort ikke dækker - og altså ikke der, hvor du i forvejen er dækket af dit EU-sygesikringsbevis.

Husk også, at dit blå sygesikringsbevis kun er gyldigt i 5 år og, at det derfor er vigtigt at tjekke, om det skal fornys, inden du rejser. F.eks. udløb kortet i 2019 for 1,5 mio. danskere. Du kan bestille et ny kort på www.borger.dk, hvor du også kan læse mere om, hvad det dækker.

Hvad dækker din rejseforsikring, som det blå kort ikke dækker?
For at du nemt kan få et overblik over dækningsforskellene på det blå EU-sygesikringsbevis og vores Årsrejseforsikring Verden, har vi lavet en oversigt, der anskueliggør de vigtigste forskelle.

Hent oversigten her

Sitemap