Klimaet raser, men danskerne bekymrer sig ikke om skader på boligen
14-07-2022

Klimaet raser, men danskerne bekymrer sig ikke om skader på boligen

I januar hærgede stormen Malik og forårsagede alvorlige oversvømmelser og stormflod flere steder i landet, og denne sommer har allerede budt på massive regnskyl. Men selvom vejret kan skabe store ødelæggelser, lader det ikke til at bekymre danskerne. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som AB Analyse har foretaget for Gartnernes Forsikring.

Sommeren er over os, og det er tid til at nyde det skønne vejr. Men lige så dejligt solens stråler føles i ansigtet, lige så lunefuldt er vejret. Heftige skybrud, voldsomme storme og farlige hedebølger kan hurtigt erstatte idyllen. Hvert år oplever vi voldsomme vejrbegivenheder, der tidligere kun opstod hvert hundrede år – og udsigten til mildere vejr liggere ikke i kortene. Tværtimod.

FN’s klimapanel vurderer, at den globale gennemsnitstemperatur vil overstige den kritiske grænse på 1,5 grader inden for de næste 20 år. Ifølge klimaforskere kan danskerne forvente mere og voldsommere regn som følge af klimaforandringer. Det kan få meget store konsekvenser for os alle sammen.

Sitemap
Gartnernes Forsikring GS