Tagboks – har du styr på sikkerheden?
23-01-2023

Tagboks – har du styr på sikkerheden?

Tagboksen er uundværlig for mange, når ferien går nord- eller sydover i bil, og især skiferien er ensbetydende med masser af bagage, som fylder meget. Se her, hvordan du monterer, pakker og kører sikkert med din tagboks.

Kører du med tagboks, er det vigtigt, at du har styr på sikkerheden, da det kan føre til alvorlige uheld, hvis din tagboks springer op, går i stykker, falder af eller bringer din bil ud af balance.

Når du kører på motorvej, udsættes din tagboks for stor vindbelastning. Det er derfor vigtigt, at din tagboks er monteret og pakket korrekt, og at du ikke kører hurtigere end den maksimale hastighed, som er angivet for din tagboks. Husk også, at din bil har et højere tyngdepunkt og er mere vindfølsom, når du har tagboks på – sæt derfor også farten lidt ned i sving.

Ved du hvor høj din bil er med tagboks?
Har du husket at måle, hvor høj din bil er med tagboks? Det kan være vigtigt at vide, hvis du f.eks. skal med en færge eller ind i en parkeringskælder, hvor du kan risikere at gøre skade på din tagboks, hvis din bil overstiger makshøjden.

Det er derfor en god idé lige at måle din bil inkl. tagboks og skrive det ned, så du kan huske det, når du får brug for det.

Sitemap
Gartnernes Forsikring GS