Parkeringsskade forsikring – bilkabule forsikring

Når du tilvælger selvrisikoforsikring på vores nye bilforsikring, får du automatisk parkeringsskadeforsikring med i pakken. Med vores nye parkeringsskadeforsikring – dét nogle kalder en forsikring mod bilkabuler - får du dækket parkeringsskader op til 15.643 kr. uden selvrisiko.

Se hvilke skader, der er dækket af vores parkeringsskadeforsikring her.

Parkeringsskadeforsikring bilkabuler

Ingen selvrisiko ved parkeringsskader og bilkabuler

Har du nogensinde prøvet at komme ud til din bil efter en tur i supermarkedet blot for at opdage, at din bil har fået en bule eller ridser fra en indkøbsvogn eller bildør? Så ved du, hvor ærgerligt det er, når der ikke ligger en hilsen fra den ansvarlige, og du derfor selv står tilbage med regningen.

Med vores nye parkeringsskadeforsikring kan du få dækket skader som disse uden at skulle betale selvrisiko.

Hvad dækker en parkeringsskadeforsikring?

Vores parkeringsskadeforsikring dækker parkeringsskader – også kaldet bilkabuler.

Der er tale om en parkeringsskade, når skaden:

  • Sker som følge af påkørsel af et andet køretøj.
  • Sker som følge af påkørsel af en indkøbsvogn/bagagevogn.
  • Er forårsaget af ukendte bilers bildøre ved ind- og udstigning.

Det er et krav, at bilen var lovligt parkeret, og at skadevolder er ukendt.

Ved parkeret bil menes, at bilen holder stille uafhængigt af, om der sidder personer i bilen. Trafikal standsning, som f.eks. afsætning af passagerer, på- og aflæsning eller kø m.m., betragtes ikke som parkering.

Få dækket op til 15.643 kr. uden selvrisiko
Med en parkeringsskadeforsikring kan du få repareret parkeringsskader for op til 15.643 kr. uden selvrisiko. Overstiger reparationsudgiften 15.643 kr., skal du selv betale det beløb, der overstiger de 15.643 kr. (2023). Du kan også vælge at få skaden dækket som en kaskoskade. Det kan du læse mere om i forsikringsbetingelserne.

Vil du vide mere om vores parkeringsskadeforsikring?

Vores parkeringsskadeforsikring er inklusiv i den selvrisikoforsikring, som er en tilvalgsdækning i vores nye bilforsikring (BIL-02). Du kan læse mere om vilkår for parkeringsskadeforsikringen i forsikringsbetingelserne for bilforsikring.

Det vil altid fremgå af din police, om du har tegnet en selvrisikoforsikring og hvilke betingelser, du er forsikret under.

Vil du vide mere om vores parkeringsskadeforsikring, er du velkommen til at kontakte os.

Ofte stillede spørgsmål om parkeringsskader

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet omkring parkeringsskader og p-skadeforsikring. Tryk på det lille + ud for spørgsmålet, for at læse svaret.

Hvad er en parkeringsskade?

En parkeringsskade er en skade, som sker på din bil, mens den holder parkeret. Det har ikke betydning, om der sidder passagerer i bilen, når skaden sker. Det afgørende er, om bilen er parkeret. Det er en forudsætning for dækning af en parkeringsskade gennem din parkeringsskade forsikring, at din bil er lovligt parkeret. Der er ikke tale om en parkeringsskade, hvis bilen blot er standset i trafikken, f.eks. pga. kø eller afsætning af passagerer.

Er der selvrisiko på parkeringsskader?

Hvis du har en p-skade forsikring, bliver du ikke opkrævet selvrisiko for parkeringsskader. I vores nye bilforsikring følger der en p-skade forsikring med som en del af selvrisikoforsikringen. Parkeringsskade dækning kan kun tegnes som en del af vores nye bilforsikring. Du kan se i din police, om du har parkeringsskade forsikring. Har du ikke p-skadeforsikring, vil du blive opkrævet den selvrisiko, som du har på din bils kaskoforsikring.

Hvad dækker en parkeringsskade forsikring?

Vores parkeringsskade forsikring dækker reparation af parkeringsskader for op til 15.643 kr. uden selvrisiko. P-skade forsikringen dækker skader på din bil, når den holder parkeret og bliver påkørt af et andet køretøj, en indkøbsvogn eller ramt af en anden bils bildør.

Parkeringsskade - hvad gør jeg?

Hvis du har fået en skade på din bil, mens den holdt parkeret, kan du anmelde skaden til os. Hvis du ved, hvem der har forvoldt skaden, at det vigtigt, at du oplyser dette til os, da skaden i så fald skal dækkes under vedkommendes ansvarsforsikring.

Ved du ikke hvem, der har forvoldt skaden, skal skaden dækkes af din egen bilforsikring. Har du en parkeringsskadeforsikring, og er skaden omfattet af vores parkeringsskade dækning, skal du ikke betale selvrisiko.

Anmeldelse af parkeringsskade – hvordan gør jeg?

Uanset hvordan din p-skade er opstået, og hvem der er skyld i den, skal du starte med at anmelde det til os under ”Anmeld skade” på Mine Sider. Skal skaden dækkes af en evt. kendt skadevolders ansvarsforsikring, kontakter vi vedkommendes forsikringsselskab for dig og ordner det hele med dem. Det er derfor vigtigt, at du oplyser det til os, hvis du ved, hvem der har lavet skaden på din bil.

Ved du ikke, hvem der har lavet skaden på din bil, behandler vi skaden som en skade under din egen bilforsikring.

Hvad koster en parkeringsskadeforsikring?

I vores nye bilforsikring er parkeringsskadeforsikringen inklusiv i din selvrisikoforsikring. P-skadeforsikring kan ikke tilkøbes til din bilforsikring, hvis du har din bil forsikret på vores gamle betingelser. Kontakt os for at få et tilbud på vores nye bilforsikring til din bil. I vores nye selvrisikoforsikring får du automatisk p-skade dækning med, og begge dele vil være inklusiv i prisen. Det vil altid fremgå af såvel tilbud som police, om du har parkeringsskadeforsikring.

Hvad er en bilkabule?

Bilkabule er et andet ord for en parkeringsskade. Begrebet ”bilkabule” henviser til, at man ofte får denne type skade på meget trafikerede parkeringspladser, som f.eks. ved et supermarked. Det kan være en bule fra en andens bildør, en bule fra en indkøbsvogn eller en skade i forbindelse med påkørsel, når folk skal ind og ud fra parkeringsbåsen.

Dækker min forsikring bilkabuler?

Hos mange forsikringsselskaber kan du tegne en forsikring mod bilkabuler. Hvis du har en parkeringsskadeforsikring hos os, har du bilkabule dækning under den. I vores nye bilforsikring får du automatisk en parkeringsskadeforsikring med i din selvrisikoforsikring. Med p-skadeforsikringen slipper du for at betale selvrisiko for bilkabuler, hvis skaden er dækket af forsikringen.

Sitemap