Flytter børnene hjemmefra? Få styr på forsikringerne
25-08-2021

Flytter børnene hjemmefra? Få styr på forsikringerne

Så er det atter højsæson for, at de smukke unge mennesker pakker flyttekasser ud i det, der for mange er deres første bolig væk fra barndomshjemmets trygge rammer. Det er i den forbindelse vigtigt at huske, at vores voksne børn har brug for deres egne forsikringer. Er dine børn fyldt 18 år, er de nemlig ikke længere dækket under dine forsikringer.

August er årets helt store flyttemåned, særligt for de unge mellem 20 og 29, som rykker teltpælene op i forbindelse med studiestart på landets videregående uddannelser 1. september.

Det er en begivenhedsrig tid, når man som ungt menneske rykker teltpælene op og flytter i egen bolig for første gang, og der er mange nye ting at forholde sig til og masser af nye spændende oplevelser at glæde sig til. Og som forælder på sidelinien er det omtrent ligeså stort og giver lige så mange sommerfugle i maven.

Hvilke forsikringer skal du tænke på, når du flytter hjemmefra?
Der er mange ting at tænke på, når man som ung skal flytte i egen bolig. Man kan derfor hurtigt komme til at nedprioritere en ting som forsikringer. Mange unge mennekser får derfor ikke sat sig ind i, hvordan de er dækket, når de flytter hjemmefra - og som ung kan man desuden nemt fristes til at fravælge omkostningen for at få et stramt budget til at gå op. Men det kan gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse og få store konsekvenser langt ind i dit nye voksenliv, hvis du som ung ikke har de nødvendige forsikringer.

Hvad kan jeg gøre som forælder?
Det er altså vigtigt at sætte sig ind i, hvilke forsikringer man har brug for, når man flytter hjemmefra. Som forælder kan du derfor også gøre dit unge menneske en stor tjeneste ved at hjælpe med at få et overblik over, hvor dit barn er dækket af dine forsikringer, og hvor der skal tegnes en særskilt forsikring.

Indboforsikring
Så længe du bor hjemme, er du dækket af dine forældres indboforsikring, men når du flytter hjemmefra, og hvis du er fyldt 18 år, er du ikke længere dækket af dine forældres forsikring (hvis de er forsikret hos Gartnernes Forsikring. Vilkår kan variere fra selskab til selskab, så tjek dine forsikringsbetingelser eller spørg dit forsikringsselskab). Det er derfor vigtigt, at du tegner din egen forsikring, når du er fyldt 18 år og flytter hjemmefra.

Hos Gartnernes Forsikring kalder vi indboforsikringen for en "familieforsikring", fordi den dækker alle i husstanden, f.eks. vil din kæreste også være dækket, hvis I begge bor på adressen. Forsikringen dækker dit indbo ved f.eks. brand, tyveri osv. og omfatter desuden en ansvarsforsikring, der dækker hvis du forvolder skade på andre personer eller deres ting. Det handler derfor ikke kun om at forsikre dine egne ting, men også om at sikre sig mod et evt. erstatningsansvar, hvis du er skyld i skade på andre. Det kan nemlig blive en rigtig dyr fornøjelse.

Rejseforsikring
Når du tegner en Familieforsikring hos Gartnernes forsikring, har du også mulighed for at tilvælge en rejseforsikring, der dækker i hele verden. Mange unge glemmer eller sparer rejseforsikringen væk, fordi de tænker, at den kan undværes og er en unødig udgift. Men med indførslen af det blå EU-sygesikringskort, er en rejseforsikring stort set uundværlig, da det ikke dækker i hele verden, og da der er mange ting, som ikke er dækket af ordningen.

Det er derfor en nem og billig løsning at tegne den som en del af sin familieforsikring. Så ved du, at du altid er dækket, når du rejser og skal ikke tage stilling til det fra gang til gang.

Ulykkesforsikring
Som barn er man typisk dækket af sine forældres ulykkesforsikring - hos Gartnernes Forsikring dækker en børneulykkesforsikring indtil, man fylder 18 år. Herefter skal der tegnes en særskilt ulykkesforsikring for dig.

Hvis du er fyldt 18 år, er det derfor vigtigt at få snakket med din forældre om, hvorvidt de har tegnet en separat ulykkesforsikring for dig allerede, eller om du selv skal tegne den. En ulykkesforsikring giver dig ret til erstatning for varigt mén eller dødserstatning efter ulykkestilfælde. Det er typisk ikke det, man bekymrer sig mest om som ungt menneske, men det kan være en rigtig god idé at forholde sig til, om det er noget man vil og kan prioritere.

Andre forsikringer?
De fleste unge mennesker flytter i værelse, lejebolig eller lejlighed, hvor forsikring for f.eks. bygningsbrand tegnes af f.eks. en ejer-, lejer- eller andelsforening. Det er også de færreste unge mennesker, der har økonomi til at have en bil selv, men måske skal du undersøge, hvordan dine forældres bilforsikring dækker, hvis du fortsat låner deres bil jævnligt. Flere og flere unge mennesker prioriterer at have en hund - anskaffer du en hund, skal du huske, at det er lovpligtigt at tegne en hundeansvarsforsikring.

Føler du dig som ung ikke selv rustet til at tage de rette valg omkring forsikring - eller er du som forælder ikke godt nok klædt på til at tage snakken med dine børn, kan det være en god idé at få en snak med en forsikringsrådgiver. Hos Gartnernes Forsikring er det gratis - og det vil i de fleste tilfælde være tid godt givet ud.

Sitemap
Gartnernes Forsikring GS