Selvrisikoforsikring - Friskade

Med en selvrisikoforsikring - også kaldet friskade - slipper du for selvrisikoen på en lang række skader. I vores nye bilforsikring, får du automatisk selvrisikoforsikringen med i pakken. Inklusiv i pakken er desuden en p-skadeforsikring - også kaldet "bilkabuleforsikring".

Se hvad din selvrisikoforsikring dækker her.

Selvrisikoforsikring - friskade

På disse skader bliver du ikke opkrævet selvrisiko

Når du har en selvrisikoforsikring, opkræver vi ikke selvrisiko ved følgende skader, når skaden er dækket af din kaskoforsikring:

  • Skade som følge af brand, eksplosion og lynnedslag.
  • Skade som følge af tyveri og røveri.
  • Skade, der er forvoldt ved hærværk af kendt ansvarlig skadevolder eller seriehærværk.
  • Skade som følge af hagl.
  • Skade ved påkørsel af større vilde dyr såsom ræve, rådyr og grævlinge.
  • Skade sket ved nedstyrtning af genstande på bilen (dog halv selvrisiko på udskiftning af soltag/glastag som følge af dette).
  • Skade, der kun sker på bilens lygter, spejle og ruder (dog halv selvrisiko på udskiftning af forrude - dette kan frakøbes).
  • Tyveri af nummerplade (når den er monteret efter forskrifterne).
  • Skade på ladekabler tilhørende hybrid- eller elbil.
  • Selvrisikoforsikringen dækker desuden en opkrævet selvrisiko på hus- eller anden forsikring ved skade på en typegodkendt ladeboks til hybrid- og elbil.

I vores nye bilforsikring får du også en p-skadeforsikring med i din selvrisikoforsikring. Læs om p-skadeforsikringen her.

Vil du vide mere om vores selvrisikoforsikring?

Du kan læse mere om vilkår for vores selvrisikoforsikring i forsikringsbetingelserne for bilforsikring.

Dækningerne, som beskrives ovenfor, er dækninger i vores nye bilforsikring (BIL-02). Når du tegner vores nye bilforsikring, får du som udgangspunkt selvrisikoforsikring inklusiv p-skadeforsikring med i pakken. Det er muligt at fravælge selvrisikoforsikring, hvis du ikke ønsker den.

Vær opmærksom på, at p-skadeforsikring ikke er en del af din bilforsikring, når du er forsikret på vores gamle betingelser (BIL-01). Vi anbefaler derfor, at du kontakter os for at få tegnet din bilforsikring på vores nyeste betingelser.

Det vil altid fremgå af din police, om du har selvrisikoforsikring og/eller p-skadeforsikring samt hvilke betingelser, du er dækket af.

Vil du vide mere om vores selvrisikoforsikring, eller ønsker du et tilbud på den, er du velkommen til at kontakte os.

Ofte stillede spørgsmål om selvrisiko

Her svarer vi på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet omkring selvrisiko og vores selvrisikoforsikring. Tryk på det lille plus ud for spørgsmålet, for at læse svaret.

Hvad er selvrisiko forsikring?

Selvrisiko forsikring er en forsikring mod selvrisiko på bestemte skader. Nogle kalder det friskade. Med vores selvrisiko forsikring slipper du for at betale selvrisiko for en lang række skader, som f.eks. stenslag, haglskader, påkørsel af vildt, hærværk m.m. Selvrisikodækning er noget, som mange efterspørger, og derfor følger den nu automatisk med i pakken, når du køber vores nye bilforsikring.

Hvordan fungerer selvrisiko?

En selvrisiko er det beløb, du selv skal betale, hvis du får en skade. Beløbet svarer til den risiko, du selv er ansvarlig for, hvis du får en skade. Jo højere selvrisiko – dvs. jo større risiko, du selv er villig til at tage – jo billigere vil din forsikring blive. Jo lavere selvrisiko – dvs. jo større risiko dit forsikringsselskaber tager for dig – jo dyrere vil din forsikring blive. Da en bilforsikring uden selvrisiko koster mere end, hvad de fleste ønsker at betale, er en forsikring mod selvrisiko på udvalgte skader en bedre løsning for de fleste. Det er netop det, som vores selvrisikoforsikring er svaret på.

Hvornår betaler man selvrisiko?

Hvis du har selvrisiko på din bilforsikring, skal du betale selvrisiko, hvis du får en skade, som er dækket af forsikringen. Selvrisikoen er et fast beløb, som du selv skal betale, uanset hvor stor den samlede omkostning ved skaden er. Dit forsikringsselskab dækker omkostninger ved skaden, som overstiger din selvrisiko, såfremt skaden er dækningsberettiget. Med vores selvrisikoforsikring er du forsikret mod selvrisiko på udvalgte skader.

Har man selvrisiko på ansvarsforsikring?

Ja, der er som regel selvrisiko på en ansvarsforsikring. På en bilforsikring, hvor du har både kasko- og ansvarsforsikring, vil den valgte selvrisiko gælde både ansvars- og kaskoskader.

En kaskoforsikring uden selvrisiko vil ofte være meget dyr, og en selvrisikoforsikring er derfor en god løsning. En selvrisikoforsikring er en forsikring mod selvrisiko på de skader, som du ikke selv er herre over, f.eks. stenslag, haglskader og påkørsel af vildt.

Har du kun behov for en ansvarsforsikring til din bil, vælger du selv din selvrisiko, dvs. den kan godt være helt uden selvrisiko. Det kan dog ofte bedre betale sig at have en selvrisiko.

Hvem skal betale selvrisiko?

Det er dig selv, der skal betale din selvrisiko, når skaden er dækket af din forsikring. Det gælder også, hvis det er en anden, der har forårsaget skaden, men du ikke ved hvem, f.eks. hvis du kommer ud og finder en bule i din bil. Har du en selvrisikoforsikring inkl. p-skade dækning hos os, vil du dog været dækket mod selvrisiko i situationer som denne.

Ved du hvem, der er skyld i skaden, skal skaden dækkes af modpartens forsikringsselskab, og her vil det være skadevolder, som vil blive opkrævet en evt. selvrisiko af sit eget forsikringsselskab.

Du skal også betale selvrisiko, selvom du ikke nødvendigvis selv er skyld i skaden, f.eks. ved stenslag, haglskade og lign. Har du en selvrisikoforsikring hos os, vil du dog være dækket mod selvrisiko ved skader som disse.

Hvad er friskade?

Friskade er et andet populært ord for det, vi kalder selvrisiko forsikring. Nogle forsikringsselskaber kalder det for friskade, andre for selvrisiko forsikring. Begreberne dækker dog over samme princip, nemlig at man har en selvrisikodækning på udvalgte skader. Hvilke skader, der er dækket af selvrisikoforsikringen kan variere, men det vil typisk være de mest hyppige og ærgerlige skader, som f.eks. stenslag, glasskader, haglskader, påkørsel af dyr osv.

Friskade eller selvrisiko forsikring er noget, som mange bilejere efterspørger, og derfor har vi valgt, at du automatisk får det med i pakken, når vi giver dig tilbud på vores nye bilforsikring.

Stenslag eller revnet bilrude?

Ring til Carglass på tlf. 43 22 98 81

Vi anbefaler Carglass® til udbedring af skader på dine bilruder. Har du tegnet din kaskoforsikring hos os, kan du ringe direkte til Carglass®, hvis du har fået en glasskade på din bil. De ordner alt omkring forsikringen direkte med os, og vi opkræver en evt. selvrisiko efterfølgende. Reparation af stenslag er gratis, hvis du har tegnet friskade/selvrisikoforsikring.

Med Carglass® er du garanteret høj kvalitet og god service:

- De kan komme til dig, eller du kan tage forbi ét af deres værksteder.
- De skifter kun ruden, hvis den ikke kan repareres.
- De monterer kun ruder af samme kvalitet som bilfabrikkernes.
- De monterer altid nye ruder efter bilfabrikkernes forskrifter.

Du kan ringe til Carglass® på tlf. 43 22 98 81 alle hverdage mellem kl. 7.30 og 17.00.

Sitemap