Et nedlagt landbrug kræver en særlig forsikring

Går du med drømmen om at overtage et nedlagt landbrug, eller er du allerede sprunget ud i det og har købt en landejendom?

Når du har underskrevet købskontrakten på dit landbolig, er det næste vigtige skridt at få styr på dine forsikringer. Når man skal forsikre et nedlagt landbrug, vil en helt almindelig husforsikring ofte ikke dække alle behov. Du vil som ejer af et nedlagt landbrug have behov for en helt særlig forsikring, herunder en særlig løsøreforsikring og en særlig ansvarsforsikring til nedlagt landbrug.

En forsikring til nedlagte landbrug skal være ekstra fleksibel

landboforsikring

Som ejer af et nedlagt landbrug har du brug for en særligt fleksibel forsikring, som ikke bare forsikrer din landejedom, men også det særlige løsøre, som man oftest har i forbindelse med et nedlagt landbrug. Du kan læse mere om vores løsøreforsikring til nedlagt landbrug her.

Desuden vil et nedlagt landbrug ofte kræve en række forskellige ansvarsforsikringer, alt efter hvilken bedrift, der har været tidligere, eller alt efter hvilken hobbybedrift, du planlægger at have på dit nedlagte landbrug fremadrettet. Det kan du læse mere om nedenfor.

Såvel løsøreforsikringen som de udvidede ansvarsforsikringer til nedlagt landbrug er en del af en samlet pakkeløsning til dig, der bor på et nedlagt landbrug. Du kan læse mere om vores Landboforsikring her.

Et nedlagt landbrug kræver en udvidet ansvarsforsikring

Et nedlagt landbrug kræver en udvidet ansvarsforsikring

Når du køber et nedlagt landbrug, pådrager du dig også et ansvar som ejer. Dit ansvar som ejer af et nedlagt landbrug vil typisk række noget udover det, der følger med et almindeligt hus og have. Der kan f.eks. være beholdere og tanke på din grund eller potentielle kilder til jordforurening på dit nedlagte landbrug. Og har du planer om at drive landbrug på fritidsbasis, kan du pådrage dig et ansvar i forbindelse med f.eks. haveredskaber, landbrugskøretøjer, dine husdyr eller personer, som arbejder for dig.

Som en del af vores forsikring til nedlagt landbrug, tilbyder vi derfor også en udvidet ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen til nedlagt landbrug er en fleksibel forsikring, som kan sammensættes efter de behov, du har på din landbrugsejendom. Du kan læse mere om vores særlige ansvarsdækninger til nedlagt landbrug nedenfor.

Dit ansvar som ejer af et nedlagt landbrug

Dit ansvar som husejer er en standarddækning i vores forsikring til nedlagt landbrug. Forsikringen dækker det erstatningsansvar, du som husejer har pådraget dig ved skader på personer eller ting i under handlinger, som vedrører den forsikrede ejendom og dens pasning.

Husejeransvarsforsikringen til nedlagt landbrug dækker desuden erstatningsansvar for skade forvoldt af personer i forbindelse med deres arbejde for dig ved pasning af ejendommen.

Forsikringen dækker ligeledes ansvar for skader ved brug af haveredskaber under 25 hk (18,4 kW), når lovpligtig ansvarsforsikring for disse ikke er eller skulle have været tegnet.

Bedriftsansvarsforsikring til nedlagt landbrug

Denne ansvarsforsikring til nedlagt landbrug kan tilvælges efter behov og er f.eks. aktuel for dig, der driver et lille landbrug på fritidsbasis på din landbrugsejendom. Forsikringen dækker det erstatningsansvar, du har pådraget dig ved skade på personer eller ting under drift af dit nedlagte landbrug, herunder:

 • Dyr overgivet til bedækning
 • Stalddørssalg
 • Skade forvoldt af dyr
 • Lånt og lejet materiel

Forsikring mod forurening fra det nedlagte landbrug

Forening fra beholdere og tanke
Denne ansvarsforsikring til nedlagt landbrug kan tilvælges efter behov og dækker det erstatningsansvar, som du har pådraget dig ved skade på personer eller ting som følge af forureningsskade fra beholdere og tanke på den forsikrede landbrugsejendom.

Jordforurening
Du har desuden mulighed for at tilvælge en ansvarsdækning for jordforurening fra dit nedlagte landbrug. Denne forsikring dækker jordforurening som følge af det nedlagte landbrugs drift eller fra den tilhørende beboelse, når du meddeles påbud efter lov om forurenet jord.

Ansvarsforsikring til uindregistrerede køretøjer på nedlagt landbrug

Denne motoransvarsforsikring vedrører uindregistrerede køretøjer på dit nedlagte landbrug og kan tilvælges efter behov. Forsikringen dækker det ansvar, du har pådraget dig ved skader på personer eller ting ved benyttelse af uindregistrerede traktorer, mejetærskere, ATV’ere og andre motorredskaber i brug som køretøj under udøvelse af landbrugsejendommens drift.

Vil du vide mere om vores forsikring til nedlagt landbrug?

Ovenstående er et overblik med fremhævede eksempler fra vores ansvarsdækninger til nedlagt landbrug. Du kan se alt, hvad der er omfattet af forsikringen inkl. de specifikke vilkår for dækning i betingelserne for landboforsikring.

Ansvarsforsikringen til nedlagt landbrug er en del af en samlet forsikringspakke målrettet dig, der bor på landet. Du kan læse mere om vores landboforsikring her.

Ring mig op vedr. forsikring af nedlagt landbrug

Indtast navn, adresse og tlf.nr., så ringer vi dig op.

  Desværre - noget er gået galt og din forespørgsel er ikke blevet afsendt!!
  Indtast adressen på den ejendom, som forsikringen drejer sig om.

  Derfor skal du forsikre dit nedlagte landbrug hos Gartnernes Forsikring

  Vi har skræddersyet forsikringer til livet på landet i over 100 år, så vi ved, hvad det drejer sig om. Lige siden 1908 har vi været specialister i alt, hvad der er grønt, og vi har gennem mange år forsikret jordbrug og landbrugsejendomme.

  ​​​​​​​Vi har mange års erfaring med at forsikre nedlagte landbrug

  Forsikring af nedlagte landbrug er derfor et af vores kerneområder, og vi har måske ét af branchens bedste erfaringsgrundlag, når det kommer til forsikring af nedlagte landbrug. Vi ved, at der skal en helt særlig forsikring til et nedlagt landbrug, og vi kan tilbyde dig en skræddersyet forsikringsløsning, der matcher dine behov og ønsker. Vores assurandører har stor personlig erfaring med nedlagte landbrug, og kan derfor give dig en grundig og seriøs rådgivning.

  ​​​​​​​Vi kommer til dig og rådgiver om forsikring af dit nedlagte landbrug

  Vores lokale assurandører kommer altid ud til dig, når du skal have dit nedlagte landbrug forsikret hos os, og vi rådgiver dig med udgangspunkt i netop din landbrugsejendom samt dine personlige ønsker og behov. Vi gennemgår din landbrugsejendom sammen. Vi ser på ejendommens beskaffenhed samt hvilke aktiviteter, du evt. bedriver i forbindelse med dit nedlagte landbrug, og på den baggrund sammensætter vi den bedste forsikringsløsning til dig.

  Er dit nedlagte landbrug godt nok forsikret, hvis uheldet er ude?

  Vores store erfaring med nedlagte landbrugsejendomme og de særlige krav, der stilles til forsikring af nedlagt landbrug, er din sikkerhed for, at du også er godt dækket ind, hvis uheldet en dag er ude. For os handler det nemlig ikke bare om at sælge en forsikring - det handler om, at klæde dig på til at tage de rigtige valg i forhold til forsikring af dit nedlagte landbrug, så du har vished for, at du er ordentligt dækket.

  Sitemap
  Close