Bilforsikring

Som privat bilejer skal du tegne en ansvarsforsikring til din bil, som dækker hvis du forvolder skade på andre, mens du fører din bil. Ansvarsforsikringen er lovpligtig.

Fra 1. januar 2019 blev der indført en lov om dagsgebyr, hvis man ikke har tegnet en ansvarsforsikring til sin bil. Læs evt. mere her.

Derudover kan du tegne en kaskoforsikring, som dækker skader på bilen ved sammenstød, uheld osv. En kaskoforsikring er rigtig god at have, da den kan spare dig mange penge, hvis du får større skader på din bil.

Bilforsikring

Hvad dækker en bilforsikring?

Det dækker ansvarsforsikringen
Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker skader, som du måtte forvolde på andre personer eller andres ting, hvis du er involveret i et færdselsuheld. Gartnernes ansvarsforsikring dækker med de til enhver tid gældende summer, som er defineret i færdselsloven.

Ansvarsforsikringen dækker sikredes erstatningsansvar ved:

 • Skade forvoldt ved bilens brug som køretøj.
 • Skade forvoldt under forskriftsmæssig anvendelse af påhængskøretøj, hvis det fremgår af policen, at bilen er registreret med godkendt trækkrog.
 • Personskade, som overgår forsikringstageren, når denne ikke selv er fører af bilen.

Det dækker kaskoforsikringen
En kaskoforsikring til bilen dækker skader på bilen ved påkørsel, brand, tyveri mm.
Kaskoforsikringen er desuden udvidet med en retshjælpsforsikring samt en redningsforsikring i udlandet (SOS-dækning).

Dine dækninger og din selvrisiko fremgår af din police.

Tilvalg til din bilforsikring

Du har mulighed for at lave en række tilvalg til din bilforsikring:

 • Vejhjælp
 • Selvrisikoforsikring
 • Ung fører (hjemmeboende børn optjener anciennitet) - ikke muligt for CVR-registrerede biler.
 • Førerforsikring (dækker føreren af den forsikrede bil)

Har du selvrisikoforsikring, opkræver vi ikke selvrisiko ved følgende skader:

 • Skade som følge af brand, eksplosion og lynnedslag.
 • Skade som følge af tyveri og røveri.
 • Skade ved nedstyrtning af genstande på bilen.
 • Skade, der er forvoldt ved hærværk af kendt ansvarlig skadevolder.
 • Skade som følge af hagl.
 • Skade ved påkørsel af større vilde dyr.
 • Skade, der kun sker på bilens lygter, spejle og ruder
 • Dog halv selvrisiko hvis forruden skal udskiftes (kan frakøbes).

Vil du vide mere?

Hvis du gerne vil vide mere om Gartnernes bilforsikring og de forskellige tilvalgsmuligheder, kan du hente vores produktblad nedenfor. Produktbladet giver dig et nemt og overskueligt overblik over, hvad forsikringen dækker, hvad den ikke dækker osv. I din police kan du til enhver tid se, hvilke specifikke dækninger og evt. tilvalgsdækninger, du har.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Forsikringsbetingelser

Du kan hente betingelser for vores bilforsikringer her. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af.

Vejhjælp - en valgfri tillægsdækning

Vejhjælp kan tilkøbes for personbiler og varebiler, der udelukkende anvendes til privat kørsel (bilens maks. totalvægt 3.500 kg).

Vejhjælp i Danmark og Europa
Vejhjælpsdækningen giver mulighed for vejhjælp i Danmark og Europa, hvis du f.eks. får behov for bugsering, starthjælp, hjulskifte, oplukning af bildør og udbringning af brændstof. Når du har tilvalgt vejhjælp dækkes desuden persontransport, hvis dit køretøj bugseres til et værksted.

I samarbejde med SOS Dansk Autohjælp
Hos Gartnernes Forsikring samarbejder vi med SOS Dansk Autohjælp A/S, som vi udbyder vejhjælp igennem. Når du har en vejhjælpsforsikring hos os, kan du derfor få assistance hos SOS Dansk Autohjælp på tlf.nr. +45 70 10 80 90.

Betingelser
Her kan du hente betingelser for vores vejhjælpsforsikring. Det vil fremgå af din police, om du har tilkøbt vejhjælp. Vejhjælp dækker den på policen angivne bil.

Ønsker du at tilvælge vejhjælp til din bilforsikring hos Gartnernes Forsikring, eller vil du gerne vide, hvad prisen er for vejhjælp til netop dit køretøj, så kontakt os på tlf. 43 71 17 77.

Tidligere versioner af forsikringsbetingelser

Har du haft forsikringer hos i en længere periode, kan du være omfattet af tidligere versioner af forsikrings- eller vejhjælpsbetingelser. Nedenfor kan du hente tidligere versioner af betingelserne. Der kan være forskelle i forhold til de dækninger, som er beskrevet ovenfor. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af.

Hvad dækker vejhjælp?

Vil du gerne have et nemt overblik over, hvad vejhjælp dækker?

Vi har lavet et praktisk oversigtsark til samme formål, der giver dig overblik over, hvad, hvor og hvornår vejhjælp dækker for henholdsvis bil og campignvogn/trailer.

Skemaet giver dig et godt overblik, og kan også være en god hjælp at have liggende i bilen, hvis uheldet er ude, så du ved, hvad du kan få hjælp til.

Har du husket dit vejhjælpskort?

Det er en rigtig god idé altid at have dit vejhjælpskort i bilen.

Print kortet ud, husk at påføre dit policenr., og sørg for at det altid ligger i bilen.

Så har du tlf. nr. til SOS vejhjælpsservice og policenr. ved hånden, hvis uheldet er ude.

Behøver jeg et grønt kort?

Det grønne kort er en legitimation over for andre landes myndigheder og et bevis på, at bilens ansvarsforsikring er betalt og dækker efter det pågældende lands lovgivning.

I mange europæiske lande er det grønne kort i princippet ikke længere nødvendigt at medbringe, da din nummerplade i princippet er nok, men mange føler sig tryggere, hvis de medbringer kortet alligevel. Bliver du bedt om at fremvise det grønne kort som dokumentation for din ansvarsforsikring, kan du altid ringe til SOS International på +45 70 10 50 52.

I følgende lande er det dog fortsat nødvendigt altid at have det grønne kort i bilen: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

Hent SOS's app - og få hurtigere hjælp

Din kaskoforsikring giver dig ret til at få vejhjælp i udlandet via SOS International. Du behøver derfor ikke længere medbringe det røde kort, når bare du har din bils registreringsnummer samt tlf. nr. til SOS International: +45 70 10 50 52. Det vigtigste er derfor, at du altid har dette nr. på dig.

Du kan også downloade SOS's egen app, som er designet til at yde dig hurtig hjælp, når du har brug for det i udlandet. App'en som hedder "Rødt kort", giver dig bl.a. mulighed for at anmelde skader digitalt. Derudover kan SOS nøjagtigt se, hvor din bil er - og hjælpen kan nå hurtigere frem.

Krav om tyverisikring med sporingssystemer

For særlige biltyper og for biler over en vis værdi, stiller vi i forbindelse med tyveridækning krav om, at bilen er tyverisikret med en godkendt og tilsluttet GPS/sattelitovervågning. Det monterede GPS baserede søge- og genfindingssystem skal være afprøvet og certificeret af GTS-Instituttet DELTA og fremgå af fortegnelsen over sporingssystemer, som er registereret hos Forsikring & Pension.

Vejledning omkring sporingssystemer samt listen over registererede certificerede produkter findes på Forsikring & Pensions hjemmeside.

Sitemap
CloseClose

Søg på Gartnernes Forsikring GS

Ved brug af indeværende hjemmeside accepterer du brugen af cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse.
Yderligere information findes under Persondatapolitik
Ok