Landboforsikring - en pakkeløsning til dig, der bor på en landejendom

Vores landboforsikring er én samlet forsikringsløsning skræddersyet til dig, der bor på en landejdendom, f.eks. et nedlagt landbrug og evt. har et hobbylandbrug eller et fritidslandbrug med et lille husdyrhold eller gårdbutik. Landboforsikringen kombinerer bygnings-, løsøre- og ansvarsforsikringer og dækker alle dine særlige behov. Samtidig har du mulighed for at tilvælge en række ekstra dækninger særligt målrettet landejendomme. Landboforsikringen er en meget fleksibel forsikring, hvor vi sammensætter dækningerne, så de matcher netop dine behov.

Skræddersyet & fleksibel pakkeløsning til landboere

 • Alt-i-én pakkeløsning - alt du har behov for samlet i én forskring
 • Fleksibel forsikring - vi sammensætter dækningerne efter dit individuelle behov
 • Skræddersyede tilvalgsmuligheder - særlige dækninger målrettet din landejendom

Alt du har behov for - samlet i én forsikring

 • Bygningsforsikring - til beboelsesbygninger, lader, staldbygninger mm.
 • Løsøreforsikring - dækker f.eks. dyr, avl, maskiner mm.
 • Ansvarsforsikringer - f.eks. motoransvarsforsikring, bedriftsansvar, jordforurening mm.
landboforsikring

Bygningsforsikring til landejendom

Grundstenen i vores landboforsikring er en bygningsforsikring til din landejendom. Den svarer til en almindelig husforsikring, men tegnes og tilpasses de bygninger, som er tilknyttet din landejendom, herunder beboelsesbygninger, lader, stalde mm.

Bygningsforsikringen til din landejendom dækker skader, der skyldes brand, og kan ligeledes indeholde dækning mod anden bygningsbeskadigelse, som f.eks.

 • Vejr- og vandskader inkl. storm
 • Tyveri og hærværk
 • Glas og sanitet
 • Pludselig skade (f.eks. påkørsel eller nedstyrtede genstande)

Bygningsforsikringen i din landboforsikring dækker også udgifter i forbindelse med midlertidig fraflytning, hvis dette er nødvendigt.

Gratis retshjælpsforsikring
Har du tegnet dækning mod anden bygningsbeskadigelse i din landboforsikring, følger der som standard en gratis retshjælpsforsikring med. Retshjælpsforsikringen dækker private tvister, når du som husejer er part i en sag. Du kan læse mere i retshjælpsbetingelserne.

Dit ansvar som husejer
Bygningsforsikringen i din landboforsikring dækker også dit ansvar som husejer. Derudover har du mulighed for at tilvælge en række udvidede ansvarsdækninger, der dækker dit særlige ansvar som ejer af en landejendom. Læs mere om ansvarsdækninger til din landboforsikring her.

Udvid din bygningsforsikring med vores unikke tilvalgsdækninger
Du har mulighed for at udvide bygningsforsikringen i din landboforsikring med en lang række tilvalgsdækninger. Dem kan du læse mere om her.

forsikring af landejendom

Tilvalgsdækninger til landboforsikring

Du har mulighed for at tilpasse din landboforsikring til dine personlige behov med en række særlige tilvalgsdækninger til bygningsforsikringen for din landejendom.

Vi tilbyder følgende andre tilvalgsdækninger til din landboforsikring:

 • Svampe- og insektskade
 • Rådskade
 • Skjulte rør og kabler
 • Stikledninger
 • Udvidet vandskade
 • Udvidet hus (en række ekstra dækninger for beboelsesbygningen, f.eks. skadedyr, funktionsfejl i elektriske installationer og kosmetiske forskelle).

Udvidet vandskade
Udvidet vandskade er én af de virkelig gode og unikke dækninger i vores landboforsikring. Den indeholder en række udvidede dækninger relateret til vandskader på din landejendom, som f.eks. nedbør (herunder fygesne), der trænger ind i bygningen udefra, opstigning af grund- og kloakvand, som ikke er en følge af tø- og skybrud, udsivning fra synlige installationer, akvarier og lign. samt tab af vand og olie som følge af en skade på skjulte rør.

Dette er blot fremhævede eksempler. Du kan læse alle detajler og de specifikke vilkår for dækningerne i betingelserne for landboforsikring.

løsøreforsikring nedlagt landbrug

Løsøreforsikring til landejendom

Som en del af din landboforsikring kan du også vælge at tegne en løsøreforsikring, som er særligt målrettet dig, der bor på en landejendom og som driver landbrug på fritidsbasis. Løsøreforsikringen til din landejendom er et supplement til din familieforsikring, og den har en række udvidede dækninger, som dækker dine særlige behov.

Forsikringen dækker skader i forbindelse med:

 • Brandskade og elskade
 • Vejrskade og vandskade
 • Indbrudstyveri, røveri, simpelt tyveri og hærværk
 • Transport

En løsøreforsikring til din landejendom dækker bl.a.:

 • Avl og produkter
 • Maskiner og redskaber
 • Besætning & dyr

Læs mere om, hvad løsøreforsikringen til landbo dækker her.

ansvarsforsikringer i landboforsikring

Ansvarsforsikringer til dig, der bor på en landejendom

Din landboforsikring dækker som standard dit ansvar som husejer. Derudover har du som en del af din skræddersyede landboforsikringspakke også mulighed for at tilvælge en række udvidede ansvarsdækninger, som er særligt målrettet det ansvar, man kan pådrage sig som ejer af en landejendom.

Ansvarsforsikringen i din landboforsikring kan være sammensat af følgende dækninger:

 • Dit ansvar som husejer
 • Bedriftsansvar
 • Forening fra beholdere og tanke
 • Jordforurening
 • Motoransvarsforsikring for uindregistrerede køretøjer

Læs mere om, hvad de forskellige ansvarsforsikringer i vores landboforsikring dækker her.

Vil du vide mere om vores landboforsikring?

Hvis du gerne vil vide mere om Gartnernes landboforsikring og de forskellige tilvalgsmuligheder, kan du hente vores produktblad nedenfor. Produktbladet giver dig et nemt og overskueligt overblik over, hvad vores landboforsikring dækker, hvad den ikke dækker osv. I din police kan du til enhver tid se, hvilke specifikke dækninger og evt. tilvalgsdækninger, du har til din landejendom.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Forsikringsbetingelser for landboforsikring

Du kan hente betingelser for vores landboforsikring her. Du kan altid se af din police, hvilke betingelser du er dækket af.

Ring mig op vedr. landboforsikring

Indtast navn, adresse og tlf.nr., så ringer vi dig op.

  Desværre - noget er gået galt og din forespørgsel er ikke blevet afsendt!!
  Indtast adressen på den ejendom, som forsikringen drejer sig om.

  Har din landejendom stråtag?

  Det behøver ikke koste en bondegård!

  Har du stråtag på din landejendom, er der gode muligheder for, at du kan få en af markedets billigste og bedste forsikringer af dit stråtag hos os.

  Vi er nemlig specialister i landboejendomme med stråtag - og er dit stråtag velholdt og brandsikret, kan vi tilbyde dig en rigtig god og billig pris på forsikring af dit stråtag via din landboforsikring.

  Kontakt os for at få et tilbud på forsikring af dit stråtag - eller læs mere i artiklen her, der sammenligner priser på forsikring af stråtage fra forskellige forsikringsselskaber.

  Er en landboforsikring relevant for mig?

  Med en landboforsikring fra Gartnernes Forsikring får du en samlet forsikringspakke, som er målrettet dig, der bor på en landejendom, men som ikke har landbrug som levevej. Landboforsikringen er med andre ord for dig, der ikke har et momsregistreret landbrug, men som f.eks. bor på et nedlagt landbrug eller anden større landejendom, og som måske har et fritidslandbrug eller et hobbylandbrug.

  Måske har du et mindre dyrehold på din gård eller en lille gårdbutik eller gårdsalg i mindre omfang. Uanset hvad, vil vores landboforsikring være den rette løsning for dig.

  Med en landboforsikring får du flere forsikringer i én
  Landboforsikringen er egentlig en pakkeløsning, som dækker de typiske behov, som du har, når du flytter ind på en landejendom med alt, hvad dertil hører. Landboforsikringen er en meget fleksibel løsning, fordi vi ved, hvor forskellige rammer og behov kan være, når man bor på en landejendom og f.eks. har et fritidslandbrug.

  Når vi skal tegne en landboforsikring, ser vi derfor sammen på din landejendom og dine særlige behov, og herefter rådgiver vi dig og tilpasser i fællesskab landboforsikringen til dig med de dækninger, som matcher netop din landejendom og evt. de aktiviteter, du bedriver i form af et fritidslandbrug.

  ​​​​​​​Hvilke dækninger kan min landboforsikring bestå af?

  En landboforsikring hos Gartnernes Forsikring tager udgangspunkt i en bygningsforsikring til din landejendom. Forsikringen tegnes for de bygninger, som er en del af din landejendom, og som du ønsker forsikret via din landboforsikring.

  Bygningsforsikringen til din landejendom vil typisk blive tegnet til beboelsesejendommen samt evt. tilbygninger, staldbygninger, lader mm., som er i en tilstand, der giver mening at forsikre. Bygningsforsikringen, som er knyttet til landboforsikringen, dækker bygningsskader på din landejendom, f.eks. som følge af brand eller storm- og vejrskader, men også bygningsskader som følge af f.eks. tyveri og hærværk eller anden pludselig skade på din landejendom.

  Bygningsforsikringen til din landejendom er inklusiv en retshjælpsforsikring
  Først og fremmest har vi som standard knyttet en retshjælpsforsikring til din landboforsikring. Retshjælpsforsikringen er knyttet til dækningen for anden bygningsbeskadigelse og er standard i alle vores husforsikringer, og det gælder selvfølgelig også, når du tegner en husforsikring til din landejendom som del af vores landboforsikring. Retshjælpsforsikringen hjælper dig, hvis du som husejer, bliver part i en privat retssag.

  Du kan læse mere om retshjælpsforsikringen i de særlige retshjælpsbetingelser, som du finder her.

  Du kan læse mere om bygningsforsikringen til landbo her.

  ​​​​​​​Har din landejendom stråtag?

  Det er en sejlivet myte, at det kan være nærmest ubetaleligt at forsikre landejendomme med stråtag. Det er dog en sandhed med modifikationer, for har du et velholdt stråtag, som samtidig er brandsikret, kan vi med al sandsynlighed overraske dig positivt, når det kommer til prisen på forsikring af dit stråtag.

  Hos Gartnernes Forsikring er vi nemlig specialister i forsikring af brandsikrede stråtage. Faktisk er vi over flere omgange blevet kåret som bedst og billigst i test, når det kommer til forsikring af brandsikrede stråtage. Særligt hvis du har brandsikret dit stråtag med Sepatec, kan vi tilbyde dig en billig forsikring på dit hus med stråtag.

  Du kan læse mere om vores konkurrencedygtige priser på forsikring af stråtage på Sepatecs hjemmeside. Du kan læse artiklen om vores billige priser på forsikring af stråtage her.

  Et fritidslandbrug kræver mere end en almindelig forsikring

  Udover bygningsforsikringen til din landejendom, vil din landboforsikring typisk også bestå af en løsøreforsikring til landbo, der dækker alle de ting, man typisk har på en landejendom, eller når man f.eks. driver et fritidslandbrug. Dvs. alle de særlige behov, som ikke kan dækkes af den almindelige familie- og indboforsikring.

  Løsøreforsikringen, som er knyttet til landboforsikringen, dækker f.eks. dine landbrugsmaskiner og haveredskaber, som du anvender i dit fritidslandbrug. Den dækker også dyr, som indgår i dit fritidslandbrug, f.eks. heste, får, fjerkræ osv. Sidst men ikke mindst dækker løsøreforsikringen til landbo også avl og produkter, som du dyrker eller fremstiller i forbindelse med dit fritidslandbrug, samt de forskellige materialer, foder, såsæd mm., som du bruger i driften af dit fritidslandbrug.

  Du kan læse mere om løsøreforsikringen til hobbylandbrug her.

  Du kan tilpasse din landboforsikring med vores tilvalgsmuligheder
  Da landejendomme som sagt kan være meget forskellige, tilbyder vi, for at gøre vores landboforsikring så fleksibel som muligt, en række forskellige tilvalgsmuligheder, så du kan tilpasse din landboforsikring til de behov, du har på netop din landejendom. Som tilvalg til bygningsforsikringen har du derfor mulighed for at tilvælge f.eks. udvidet hus, udvidet vandskade, skjulte rør mm. Hvilke tilvalgsdækninger, der er aktuelle for dig, kan vi rådgive dig om, når vi besigtiger din landejendom.

  Du kan læse mere om tilvalgsdækningerne til vores landboforsikring her.

  ​​​​​​​En landboforsikring dækker dit ansvar som ejer af en landejendom

  Når man flytter ind på en landejendom – eller for den sags skyld anlægger et fritidslandbrug, vil man oftest pådrage sig et ekstra ansvar på en lang række områder, som man normalt ikke har som almindelig husejer. Landboforsikringen kan derfor omfatte en række særlige ansvarsforsikringer, som er særligt skræddersyede til det ansvar, du kan pådrage dig, når du ejer en landejdendom eller driver et fritidslandbrug.

  Din landboforsikring inkluderer en husejeransvarsforsikring
  Du får som standard i din landboforsikring også en husejeransvarsforsikring, som dækker dit ansvar som husejer.

  Husejeransvarsforsikringen i vores landboforsikring dækker det erstatningsansvar, du kan pådrage dig, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting i forbindelse med pasningen af dit fritidslandbrug eller din landejendom. Ansvarsforsikringen dækker også personer, som arbejder for dig med at passe ejendommen – dvs. hvis personer, som hjælper dig med at passe din landejendom eller dit fritidslandbrug, ved et uheld forvolder skade på andre.

  Du kan også tegne andre særlige ansvarsforsikringer til din landejendom
  Til en nedlagt landejendom knytter der sig ofte en række særlige omstændigheder – og det samme gælder for driften af et fritidslandbrug. Udover den husejeransvarsforsikring, som vi har valgt at inkludere som standard i din landboforsikring, har du derfor også mulighed for at tilvælge en række forskellige andre ansvarsforsikringer, som kan være relevante for dig, alt efter hvilken landejendom du har, og hvilke aktiviteter du bedriver i dit fritidslandbrug.

  Har du fritidslandbrug, vil disse spørgsmål f.eks. være relevante at besvare:

  • Har du gårdbutik eller dørsalg i forbindelse med dit fritidslandbrug?
  • Har du dyr i dit fritidslandbrug, som du låner ud til avl?
  • Lejer eller låner du materiel til driften af dit fritidslandbrug?

  I så fald bør du overveje vores bedriftsansvarsdækning.

  I forhold til din landejendom i øvrigt, vil det være relevant at vurdere følgende forhold:

  • Ejer du landbrugsmaskiner, som f.eks. traktorer, mejetærskere eller ATV’er?
  • Er der beholdere og tanke på din landejendom?
  • Kan der være risiko for jordforening i forbindelse med de aktiviteter, du bedriver i forbindelse med dit fritidslandbrug?

  Kan du svare ja til et eller flere af disse spørgsmål, bør du se nærmere på vores andre tilvalgsmuligheder i forhold til ansvarsdækninger.

  Du kan læse mere om alle vores ansvarsforsikringer til nedlagt landbrug her.

  Få overblik over dækninger og tilvalgsmuligheder i vores landboforsikring

  Vores produktark er designet til at give dig et hurtigt og overskueligt overblik over dækningerne i vores landboforsikring. Produktarket giver en kort opstilling af, hvad landboforsikringen dækker, hvad den ikke dækker – og hvilke særlige ekstra dækninger, der er omfattet af forsikringen, og hvilke frivillige tilvalgsmuligheder, du har.

  Du finder produktark for vores landboforsikring her

  Lad os hjælpe dig med din landboforsikring
  Vi er her for at hjælpe dig. Det kan være svært selv at få et overblik over, hvilke dækninger, du har behov for, så lad os hjælpe dig. Vores forsikringsrådgivere er uddannet til og har mange års erfaring med at rådgive omkring valg af forsikringer til landboere – og vi er specialister i landejendomme og de særlige behov, der følger med at bo på landet, at have et fritidslandbrug og lign.

  Du kan booke et møde med en forsikringsrådgiver her – det er helt gratis og uforpligtende. Vi kommer til dig, når det passer ind i din kalender. På mødet gennemgår vi din landejendom, forsikringsmuligheder, dine behov – og vi hjælper dig med at tage stilling til, hvad der bedst matcher din landejendom og dine personlige behov.

  Sitemap
  Close