Lønpolitik

Bestyrelsen i Gartnernes Forsikring GS har besluttet en lønpolitik, som har til formål at sikre, at selskabets aflønning af ledelsen og andre ansatte, hvis aktiviteter har væsentlig indflydelse på selskabets risikoprofil, ikke fører til risikotagning, som overstiger selskabets risiko-tolerancer, men derimod fremmer god og effektiv risikostyring.

Selskabets aflønning skal være i overensstemmelse med selskabets forretnings- og risikostyringsstrategi, risikoprofil, mål, risikostyringspraksis samt selskabets langsigtede interesser og resultater som helhed. Aflønningen må ikke føre til overdreven risikovillig adfærd, herunder i form af en aflønningspraksis, der belønner kortsigtede gevinster og tilskynder den omfattede personkreds til risikofyldte aktiviteter, som giver mulighed for en høj indtjening på kort sigt og gør selskabet sårbart over for store tab på længere sigt.

Lønnen må ikke være af en sådan størrelse eller sammensætning, som indebærer en risiko for interessekonflikter, eller som ikke harmonerer med selskabets ønsker om særligt at beskytte kunderne.

Lønpolitikken fremlægges til godkendelse for selskabets delegeretforsamling en gang årligt på selskabets ordinære generalforsamling.
Lønpolitikken gælder for bestyrelsen, den adm. direktør og andre ansatte, hvis aktiviteter har væsentlig indflydelse på selskabets risikoprofil.

Bestyrelsen foretager som led i tilsynet med lønpolitikken én gang om året kontrol af, om lønpolitikken overholdes i forbindelse med godkendelse af årsrapporten.

Bestyrelsen bliver aflønnet med et fast honorar samt diæter for mødedeltagelse til bestyrelsesmedlemmer, der er valgt af generalforsamlingen. Formanden for revisionsudvalget aflønnes desuden med et fast honorar.

Den adm. direktør og andre ansatte, hvis aktiviteter har væsentlig indflydelse på selskabets risikoprofil, aflønnes med en fast løn og pension, som er fastsat med udgangspunkt i almindelige ansættelsesvilkår. Selskabet benytter sig ikke af lønelementer eller godtgørelser, der kan sidestilles med variabel løn.

Aflønningen fremgår af selskabets årsrapport.

Sitemap