Vejledning om coronavirus og rejseforsikring

Fra d. 15. oktober er Udenrigsministeriets rejsevejledning normaliseret, så Corona-situationen i udlandet som udgangspunkt ikke længere afspejles i rejsevejledningen. Dermed er vi gået bort fra det Corona-farvede landkort og tilbage til, at vejledningen afspejler den generelle sikkerhedssituation i det enkelte land.

Rejseforsikring og Corona

Du kan stadig ikke rejse frit i hele Verden

Det betyder dog ikke, at du bare kan rejse frit rundt i verden. Mange lande har fortsat indrejserestriktioner, og det er derfor vigtigt, at du sætter sig grundigt ind i, hvilke restriktioner, der gælder i det land, du skal rejse til, herunder om det er muligt for dig at rejse ind i landet med det formål, du påtænker.

Der er stor forskel på de enkelte landes indrejserestriktioner. Flere lande uden for EU tillader endnu ikke indrejse for turister, nogle har krav om selvbetalt karantæne og i andre lande vil indrejserestriktionerne afhænge af, om du er vaccineret eller ej. Vær desuden opmærksom på, at de fleste lande kræver en form for registrering forud for indrejse, og at du kan fremvise gyldig dokumentation for f.eks. vaccination eller negativ test, evt. i papirform.

Under UM’s rejsevejledning for det enkelte land, kan du finde henvisninger til det pågældende lands ambassades hjemmeside, hvor du finder information om landets indrejserestriktioner.

Du er selv ansvarlig for at undersøge eventuelle restriktioner for indrejse på rejsemålet og for at følge de danske myndigheders retningslinjer for test og isolation efter hjemkomst. Fra og med d. 25. oktober lempes restriktionerne for indrejse til Danmark væsentligt.

Du kan læse mere på UM.dk. Vi anbefaler, at du orienterer dig løbende op til din rejse, eller før du bestiller en ny rejse.

Hvordan dækker din rejseforsikring i forbindelse med Corona?

Vi arbejder i øjeblikket på at udarbejde en ny vejledning vedr. dækning i vores rejseforsikring i forhold til Corona på baggrund af de nyeste ændringer i Udenrigsministeriets vejledninger.

Har du akutte spørgsmål i forhold til en nært forestående rejse, så kontakt os.

Er din rejse ikke nært forestående, så anbefaler vi, at du vender tilbage til siden her på et senere tidspunkt, hvor du vil kunne finde en opdateret vejledning.

Det er vores anbefaling, at du ikke bestiller en rejse til et land, hvis landets indrejserestriktioner på nuværende tidspunkt ikke muliggør indrejse uden krav om karantæne for dig og dine medrejsende. Følger du ikke denne anbefaling, løber du en risiko for, at din rejse- og afbestillingsforsikring ikke dækker i alle situationer.

Du kan se de generelle vilkår og dækninger for din rejseforsikring her.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål eller brug for hjælp på min rejse?

Ved akutte tilfælde og sygdom i udlandet kontaktes SOS international på tlf. +45 38 48 91 61.

Ved ikke-akutte forespørgsler kan du kontakte Gartnernes Forsikring på tlf. 43 71 17 77

Ønsker du at søge om refusion via din afbestillingsforsikring, skal du gøre det direkte hos SOS International. Se mere her.

Relevante links

Udenrigsministeriet:
Du finder Udenrigsministeriets hjemmeside inkl. de seneste rejsevejledninger på um.dk

Ansøgning om refusion via din afbestillingsforsikring
Du skal søge om refusion via din afbestillingsforsikring hos SOS International - Ansøg her

 

 

Sitemap
Gartnernes Forsikring GS